Uteleie utstyr, effekter, kanoer, båter, sykkel, og annet til friliuftslivets gleder


Sykkelutleie

Sykkelutleie

Skogstunet sykkelutleie. På skogstunet mellom Hvaler Resort og Sandbakken på Kirkeøy står fire flotte sykler som leies ut i regi av Hvaler kommune – med eller uten barnesete eller sykkeltralle. Lammenes 50, 1680 Skjærhalden, www.skogstunet.no.

 

Gilstedt sykkel og motor. Hovsveien 3, 1769 Halden, www.gilstedt.no. Telefon: 69 19 56 20/97 58 20 36

 

Hvaler Resort, Kirkeøy. Telefon: 69 37 90 00

 

 

Pedalen Fredrikstad. Lokalene er en ombygd tidligere lokomotivstall på Fredrikstad jernbanestasjon.  Telefon: 400 38 071

 

Sarpsborg Vandrerhjem Tuneheimen, Tuneveien 44, 1710 Sarpsborg, www.tuneheimen.no.

 Telefon: 69 14 50 01


 Kano/kajakkutleie

 

Kanoutleie

Moss Kajakklubb

www.moss-kajakklubb.no. Telefon: 995 61 210 

 


Kanoutleie hos Viken Hotell Vansjø. www.leiekano.no. Telefon: 942 55 550

 


Kanoutleie hosVestre Kjærnes gård, Våler. Telefon: 917 28 819

 


Børtevann Kano- og Båtutleie. Grinerødv. 2, 1730 Ise, www.kanoutleie.net. Telefon: 908 33 311

 


Rømskog Kanoutleie. 1950 Rømskog. Telefon: 959 16 175Aursmark Natur. Tukkenveien 25, 1870 Ørje (leverer). Telefon: 932 38 991

Kanopadling og kanoutleie i indre Østfold

Det å padle er en fritidsaktivitet for både store og små. Vi har 25 kanoer fraHasle AS for kanoutleie. Vårt medlemskap i SCOA, - Scandinavian Canoe Outfitters Assocition er din garanti for kvalitet, sikkerhet og service.

Halden kanal,- som mellom Tistedal i Halden og Skulerud i Aurskog-Høland, består av 5 sjøer og 8 sluser og er 80 km lang. En sjøvei du knapt har opplevd maken til,- med sitt meget aktive dampbåt miljø.
Fredelig og idyllisk - og samtidig full av severdigheter og opplevelser. Elver og sjøer nord i vassdraget er et eldorado for kanopadling og mindre fritidsbåter.
Ved Otteid er det kun 2 km avstand mellom Halden kanalen 
og Dalslands kanal.

Kano i marker kommune

I nordøst ligger Rømsjøen også med forbindelse til Sverige og Dalslands kanal via Oustelva Dette gir mulighet for å padle i grenseland. Hvis du ønsker kortturer, familieturer, weekendturer eller langturer, så finnes det. Vi ordner transport når det er nødvendig både av personer og kanoer.

Er du usikker på hva du skal ta med deg, så kan vi hjelpe deg å pakke. Da kan det være lurt å ta hensyn til landoverganger underveis. Hvis du er ukjent med padling kan du lære mer ved å lese litt om sikkerhet i kano .

Ønsker du overnatting?
Kanskje kombinere kanotur med andre aktiviteter?
Vær ikke overrasket om dere får se elg og rådyr eller høre et ulvehyl om natten. Elleres er det et rikt fugleliv langs ledene,- forskjellige arter ender, vadefugler som lom og hegre samt rovfugler. Vær varsom mht. fuglereder og egg.

 

 


Tur i Haldenkanalen

Turen går i vekslende farvann, elver sjøer og sluser mellom Ydersnes bro og Tistedalen.
Nye servicehus og en rekke nye brygger står til din disposisjon.
Et detaljrikt båtsportkart for hele vassdraget er utarbeidet.
Det finnes en rekke fine friluftsområder med muligheter for bading og oppsetting av telt. Slusingen mellom sjøene må oppleves. Det vil bli et minne for livet.
Ønsker dere å padle en kortere distanse kan dette avtales underveis hvor dere skal hentes.

 

Rundtur i Grenseland

Kanoene settes ut i Rømsjøen. Ferden går videre inn i Dalslandkanal og ned i sjøen Foxen. Ved Otteid trilles kanoene over i Halden kanal og Øymarksjøen.
Det anbefales å ta en avstikker til Strømsfoss og proviantere i en god gammeldags landhandel før turen settes nordover til Ørje sluser og Rødenes sjøen.
Ved Skulerud brygge er det fint å avslutte turen. Her står et nytt service hus til disposisjon. For å padle på svensk siden må en betale en miljøavgift på 20kr/dag/person.

 

 

Weekend-turer

A
Denne turen starter lengst nord i Setten ved Tangen.
Ved Kolstadfoss settes kanoene ut i Mjermen. Kanoene kan fint bæres over i denne sjøen. Mjermen er en perle ev en innsjø med fine bademuligheter og rent vann. Det anbefales at en overnatter på sørsiden av Halsnes som er et fint friluftsområde. Det avtales om vi henter dere på Halsnes eller ved demningen helt sør i Mjermen.

B
Denne turen starter ved Skulerud brygge. Padleturen fortsetter sørover og gjennom Skirfoss som er et trangt sund mellom Skulerudsjøen og Rødenessjøen.
Det er muligheter å padle rundt Fossøya i sundet på vestkanten. På øya finnes en gammel skanse
I dette området er det gode muligheter for å få bra med fisk. Overnattingen bør legges til Seterøya noe sør for sundet som er et fint friluftsområde. Dagen etter fortsetter ferden forbi Kroksund bro og ned til Tyvholmen vedRødenes kirke.
På innsiden av holmen er det en stor fin badestrand.

På disse to weekendturene må en ta med proviant. Det finnes ingen butikker. Dere kommer til å padle i sjøer og trange sund ,under broer, i tett skog, i åpent landskap.

Dagsturer

A
Her er det mange alternativer,- men vi kan anbefale Langvannet,- mellom Marker og Rømskog. Turen starter ved veifyllingen over sjøen og fortsetter sørover til demningen som ligger på svensk side. Naturen her er nesten urørt og vannet rent.

B
Kanoene settes ut ved Kroksund bro og padler nordover til Seterøya som på sørsiden har en fin badestrand. Ta gjerne med fiskestanga og legg turen oppom Skirfoss på veien hjem.

 


Sikkerhet i kano

 • Bruk alltid flytevest når du padler.
 • Barn og andre med dårlige svømmeferdigheter bør bruke godkjent redningsvest.
 • Legg aldri ut på tur alene, og gi beskjed til pårørende om hvor turen går, og hvor lenge dere blir borte. Hold gjerne kontakt med noen hjemme via telefon.
 • Gjør ingen brå bevegelser eller reis deg opp når du er i kano.   Det kan forskyve tyngdepunktet. Husk at de fleste velt skjer ved ilandstigning og ombordstigning.
 • Kryss aldri rett over lange parti, men hold deg nær land. Skulle du gå rundt er det da lettere å komme seg til land. Husk at det er langs land du opplever mest og at du kan komme på nært hold til dyre- og fugleliv. Nes, odder, holmer og viker vil gi ly mot vinden.
 • Sjekk kanoen med jamne mellomrom slik at den er i orden. Det er viktig at den er vanntett og at skottene er tette og tomme for vann.
 • Kanoer blir mer stabile med last, dersom lasten stues forsvarlig. Legg de tyngste tingene i bunnen av kanoen. Ha lik tyngde på hver side av kanoen og fordel lasten jevnt og lavt. Ikke la annet enn veldig lette ting stikke over ripa.
 • Tunge ting som går til bunn ved en velt kan tjores fast i kanoen.
 • Sitt lavt i kanoen, gjerne på knæ på bunnen. Dette gir lav tyngdepunkt og er også en god måte å padle på.
 • Ved velting - bli ved kanoen - ikke forsøk å snu den eller komme opp i den, men svøm kanoen inn til land.
 • Vær varsom med fosser og stryk. De fleste ulykker med kano skjer i stryk. Åpne kanoer er ikke bygget for padling på elver med kraftig strøm og høye bølger. Selv om du mener at du behersker kanoen og forholdene, må du aldri sette utfor uten å ha gått langs stryket og studert det fra land. Er du i tvil, så bær heller kanoen rundt.
 • Kle deg etter været. Er det kaldt i vannet, bør de kle deg i ull, slik at du bedre tåler kulden hvis du skulle være så uheldig å kantre.

 

Pakking

Pakke lette matvarer som for eksempel suppeposer, tørrkaffe, te, knekkebrød, kjeks, potetmos, sjokolade, pålegg, etc. etter ønske i mindre porsjoner. 
Proviantering av ferskvarer er praktisk å foreta i butikker underveis. Det er videre praktisk å ha med en lett plastkanne til vann for matlaging. 
En liten radio for å følge med på værmeldingene.
Godt underlag av isopor eller annet lett materiale. Ikke bruk oppblåsbar madrass.Teppepose. Støvler får en sjelden brukt for. Det er jo sommer… Solide joggesko og flere par sokker er praktisk.
Lett regntøy nødvendig sammen med jogge-/fritidsantrekk, flere par truser, og genser.


I tillegg

Toalett artikler, medisin, insektsmiddel, solkrem, solbriller, termosplaske, tallerken, kniv, skje og gaffel,


Husk på

Tau, lommelykt, fyrstikker, kompass, kart ,lett telt eller pressenning.


Kjekt å ha

Kikkert, fiskestang, kamera.


Nyttige råd

Ikke ta med for mye bagasje, uansett må denne pakkes forsiktig. Klær må pakkes i vannsikre plastikk poser plassert inne i ryggsekken. En god ide er å pakke klærne i forskjellige små plastikk poser som i sin tur plasseres i en større plastikkpose i ryggsekken. På den måten forsikrer du deg å alltid ha tørre klær samtidig som du bedrer flyteevnen til sekken. Aldri ta med mer bagasje enn du selv kan bære. En liten plastikk boks for oppbevaring av mat kan være nyttig. Store bokser av tre ,metall eller plastikk er ikke velegnet i kanoen.

Søppel-poser (miljøprofil) må tas med i kanoen. Disse kastes i søppelbeholderne langs leden eller tas med tilbake til Aursmark Natur.

Kilde: http://www.aursmark-natur.com

 

 

Vispen sjøsenter


På Vispen sjøsenter som ligger på Vispen badeplass i Skjærviken har Skjærviken lokalsamfunnsutvalg 6 Hasle kanoer, 2 Hasle enmannskajakker, 4 nye Hasle Excursion 550 tomannskajakker med mye stueplass, og 2 åpne Lunar 12 «all round» kajakker som vi leier ut. I tillegg har vi en kanohenger.

Priser:

Leie av kano - 100 kr. pr. dag.

Leie av Hasle enmanns kajakk - 100 kr. pr. dag.

Leie av Lunar 12 «all round» kajakk - 100 kr. pr. dag.

Leie av Hasle Excursion 550 tomannskajakker - 200 kr. pr. dag.

Leie av kanohenger - 200 kr. pr. leie inntil 1 uke.

Hvis dere ønsker å benytte dere av våre tilbud kan dere kontakte:

Rolf på tlf. 993 86 636, Knut-Andrè på tlf. 915 19 471, Rino på tlf. 930 62 249, eller Terje på tlf. 415 60 841.

 


 

Båtutleie

Total Bil og Båt - Telefon 400 80 900 / 959 93 585 - Vauerveien 19, 1684 Vesterøy

 

Hankø Marina: www.hankomarina.no. Telefon: 415 35 333 

 

Maritim Fritid opplæringssenter. Vestengt. 44, 1659 TORP. Telefon: 99721334 / 99721374

Vispen sjøsenter

På Vispen sjøsenter som ligger på Vispen badeplass i Skjærviken har Skjærviken lokalsamfunnsutvalg 11 Hasle kanoer og 4 kajakker som vi leier ut. I tillegg har vi kanohenger med plass til 8 kanoer, samt en spesialbåt (Pioneer Multi med 50 hk. motor) som kan leies ut til transport av personer med funksjonshemninger/rullestolbrukere som ellers ikke har mulighet til å komme seg på sjøen. Det nybygde bryggeanlegget er spesialtilpasset dette. Vi kan utføre enklere transportoppdrag eller tauing med denne båten, etter nærmere avtale. Priser:

eie av kano/kajakk - 100 kr. 1 dag - 50 for de neste dagene

Leie av Melvin/spesialbåt - 500 kr. pr. dag

Leie av kanohenger - 200 kr. (inntil 1 uke)

Hvis dere ønsker å benytte dere av våre tilbud kan dere kontakte:

Knut-Andrè på tlf. 915 19 471 eller Rino på tlf. 930 62 249 eller Rolf på tlf. 993 86 636 eller Terje på tlf. 480 96 796