RØMSKOG

Opplev fantastiske Rømskog - her er det flust med turområder, mange nydelige innsjøer samt at her i Østfolds "fjellkommune" finner du selvfølgelig Østfolds høyeste topp - Slavasshøgda. Kanskje vil du ha oversikt over kommunen, ja da klatrer du opp i Haukenestårnet og du ser det vakre landskapet fra Østfolds høyeste utsiktspunkt.

 

Sov høyest

På Haukenesfjelletlangs Grensesømmen ligger Haukenestårnet. Denne tretårnhytta er det høyeste punktet i Østfold. Hytta er Norges eneste bevarte branntårn i tre og ruver med sin helt spesielle form i naturen. Fra utsiktsplattformen på toppen kan du stå og se store deler av Indre Østfold, og langt over til Sverige.

På en fin høstdag kan man også se Gaustatoppen ved Rjukan og Blefjell ved Kongsberg hytte. Tårnet ble benyttet som branntårn fram til 1975 da vaktholdet opphørte. Grunneier Johs Ramberg kjøpte da tårnet som siden har blitt overtatt av kommunen som et minnesmerke. Ta kontakt med Den Norske Turistforening på telefon 69859120 angående overnatting i tårnet.

INSTAGRAM: #rømskog

Spa og velvære

Ved Nordre Nipetjern ligger Rømskog Spa & Resort. Her tar for seg av hotellets innholdsrike meny på velvære, aktiviteter og mat. Hotellet er lokalisert i svært så naturskjønt område med innsjøen Nordre Nipetjern som er omkranset av vakre fjellåser. Området er et eldorado for rekreasjon, kanoutflukter, fiske, og tur i skog og mark.

 


KURIOSA RØMSKOG KOMMUNE 

Rømskog kommune grenser i vest og nord til Aurskog-Høland, i øst og sør-øst til Sverige, og i sør til Marker. Rømskog ble i 1902 skilt ut fra Rødenes som egen kommune. Rømskog er den minste kommunen på Østlandet, og blant de minste på landsbasis. 

Kommunen er på cirka 183 kvadratkilometer, og høyeste punktet i Rømskog er Slavasshøgda med 336 m.o.h. 

Rømskog har vært bebodd siden før tidlig steinalder. Mange av dagens gårder stammer fra vikingtiden, men de første gårdene ble bygget cirka 500 år f.kr. 

Kommunen byr på både forskjellige aktiviteter, kultur og vakker natur. Romsjøen som er cirka 14 kvadratkilometer stor gir muligheter for både bading, seiling, padling og fiske. Det finnes mange merkede turstier, og hyggelige raste- og badeplasser er blant annet: Kirkesand ved Rømskog kirke og Sandviksand, lenger øst for Kurøen.  

Kurøen er en viktig kulturperle og ble kåret til kommunens tusenårssted. Kurøen ligger vakkert til på solsiden av Romsjøen, og her arrangeres det festivaler, konserter og utstillinger.