Back to All Events

Andreas Haddeland "Plateslipp"

Lettbeint, lyttende og lekent

Andreas Haddeland, som opererer innen jazz-landskapet, har et sterkt formidlingsbehov, noe som kan høres på inderligheten og innlevelsen han spiller med. Sammen med Lars Tormod Jenser og Ulrik Ibsen Thorsrud er samspillet i så sterkt fokus, at bandet på det beste oppfattes som en trehodet organisme. Når bandet i januar slipper ny plate er det bare å glede seg!

«Andreas Haddeland leder en trio där musikerna oavbrutet lyssnar inåt, på varandra, i nära samspel. Och kanske mer än något annat, utstrålar musiken kontakt mellan musikerna. Här följs varje ton, varje slag upp med ett lyhört svar. Ska jag snabbt peka ut en riktning på musiken går det inte att komma ifrån Bill Frisell, den nutida gitarrens klanglige mästare. Trion har ett likartat svävande anslag som fördjupar tiden och löser upp kravet på uttalad och styrande puls. Lika gärna som de tre rör sig i samlad trupp mot ett uttalat mål kan borra sig ner i en avgränsad känsla eller ett musikaliskt motiv som får svälla och växa i betydelse eller finstilt mattas av och klinga ut.»

-Johan Scherwin -Salt Peanuts*

Andreas Haddeland: Gitar
Lars Tormod Jenset: Bass
Ulrik Ibsen Thorsrud: Trommer, perkusjon

Konserten er støttet av FFUK og Norsk jazzforum

49291856_1950331095036318_3295450087492157440_o.jpg