Back to All Events

ANIMERT PÅ LITTERATURHUSET #1: FREDRIKSTAD

Fredrikstad Animation Festival vil gjennom høsthalvåret presentere tre kvelder med animerte kortfilmer som utforsker forskjellige temaer. Første kveld vil foregå i jubilemsuka for Fredrikstad sitt 450 års by jubileum, og hva er da mer naturlig å dedikere programmet til Fredrikstad. 7 filmer vil bli vist både i Ompalompaland og på Litteraturhusets fasade, alle laget eller basert kulturpersonligheter fra Fredrikstad.

Disse filmene vises:

Fredrikstad – byen min (2011 – 6 min. Regi: Hege Bø)

Animert informasjonsfilm om Fredrikstad, som gir oss innblikk i byens historie fra den ble stiftet i 1567 og fram til i dag. Vi blir også med på en rundtur i byen, og besøker noen av byens sentrale steder og attraksjoner. Du får også et innblikk i hva byen har å by på av opplevelser, arbeidsmarked og infrastruktur. Filmen er produsert av E6 Østfold medieverksted på oppdrag av Fredrikstad kommune.

Bøygen (2016 – 6 min. Regi: Kristian Pedersen)

Ibsens Bøygen – i grafisk remiks

Peer Gynt: Hvem er du?

Bøygen: Meg selv. Kan du si det samme?

Alle møter vi Bøygen; den kvelende kraften som tvinger deg til å gå utenom. Som plager deg med dine tilkortkommenheter og tapper all energi. Som bare blir sterkere jo mer du kjemper imot. Bøygen er en abstrakt animasjonsfilm incpirert av Ibsens nådeløse langdikt, norsk folklore, Erik Hedins musikalske remix av Edvards Griegs originalmusikk og av Bøygen selv – som ingen av oss slipper unna.

Odd er et Egg (2016 – 11 min. Regi: Kristin Ulseth)

Odd er livredd for hodet sitt, inntil han en dag forelsker seg i Gunn som både er uredd og glad i livet. Livet til Odd blir snudd på hodet og på uventet vis blir han fri for all bekymring. Kortfilm basert på Kråkerøy-baserte Lisa Aisatos bok med samme navn.

 

Må bare Må! (2013 – 1 min. Regi: Eirin Handegard)

Liten jente må veldig tisse! Filmen er animert på 244 rosa dopapirtørk, til musikk fra Remington Super 60.

Prunk Möbel; Lucid (2016 – 5 min. Regi: Daniel Wiklund)

Musikkvideo for Fredrikstadbaserte krypto-elektronika artisten Prunk Möbel. Produsert i forbindelsen med utgivelsen av albumet Crustacean Larvae. 

Viva Zombatista (2010 – 2 min. Regi: Kristian Pedersen)

Utgivelse #01 fra serien Gasspedal Animert, publisert av mikroforlaget Gasspedal. Kristian Pedersens visualisering av et dikt av Simen Hagerup.

Nemo (1998 – 5 min. Regi: Harald Fossen)

En sci-fi av Fredrikstadbaserte Harald Fossen som i det siste har hatt suksess med flere vignetter for store tv-serieproduksjoner, inkludert Nobel.

Later Event: September 10
Flyktningmarsjen, Ørje