Back to All Events

Bør folket styre? - Aktuelt politisk foredrag - Østfold Kunstsenter

Bør folket styre?

 

Midt i innspurten av den norske valgkampen inviterer Torpeskolen filosofifabrikk til en kveld med refleksjon over styreformen vår. Vi tar et skritt tilbake og spør hvorvidt demokratiet er den beste styreformen vi kan oppnå. Er det virkelig slik at når folket bestemmer så blir de beste beslutningen tatt? Og blir vi egentlig bedre samfunnsborgere av å delta i demokratiet slik det eksisterer i dag? Hvis ikke det er tilfellet, er løsningen da å begrense vanlige folks innflytelse, eller å forbedre mulighetene vanlige folk kan delta i styringen av samfunnet på? 

Kvelden begynner med en innledning på ca. 45 minutter ved Morten Johansen. Etter det blir det tid for spørsmål og diskusjon. 

Folket.jpg

Arrangementet er gratis og gjennomføres i samarbeid med Human-Etisk Forbund Fredrikstad. Sted er Østfold Kunstsenter, Ferjestedsveien 5B, 1606 Fredrikstad. Innledningen begynner kl. 18:00 så kom gjerne litt før. 

Om Morten Johansen:
Morten Johansen har en master i filosofi fra UiO og en master i estetikk og kunstteori fra Kingston University. Han jobber til daglig som politisk rådgiver i en frivillig organisasjon og som fagansvarlig for marxistisk filosofi i Store norske leksikon.

Om Torpeskolen filosofifabrikk:
Torpeskolen filosofifabrikk leverer filosofiforedrag om livets store spørsmål på en jordnær og jovial måte. Fabrikken drives av brødrene Magnus og Fredrik, og fetteren deres Morten. Alle er utdanna filosofer og kommer fra Torp i Fredrikstad.

 

Mer info her: https://www.facebook.com/events/523627301308766/?acontext=%7B%22ref%22%3A%223%22%2C%22ref_newsfeed_story_type%22%3A%22regular%22%2C%22feed_story_type%22%3A%2217%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D