Back to All Events

STIAN BORGEN - UTSTILLING - GALLERI RØED - JÆLØY


STIAN BORGEN

Stian-Borgen-maler-på-gulvet-DSCF4511.jpg

 

Med sitt ekspansive og dynamiske formspråk har Stian Borgen fåttmye oppmerksomhet. Hans malerier gnistrer av intensitet og fargekraft. Fra lekende humor og svart melankoli, til overraskende uttrykk av voldsom livsenergi. Og dette er bare begynnelsen på en kunstkarriere! Stian har vært i Galleri Røeds faste stall i over et år og er en av vår mestselgende kunstnere, - populær både blant unge og eldre. 

 

Hovedfokuset til Stian Borgen har de siste årene vært 80-tallets graffiti-kunst og spesielt har han vært inspirert av det foregangskunstneren Jean-Michele Basquiat gjorde for denne kunstformen tidlig på 80-tallet. Den amerikanske afro-amerikanske kunstneren inntok store gallerier i New York og Europa med sin røffe stil. Stian Borgen jobber mye i det samme til tider kaotiske billedutrykket som Jean-Michele Basquiat, men har samtidig utviklet sitt eget uttrykk og sin egen form, og noen av bildene er også preget av dyslektisk humor!

Stian-Borgen-fargerik-DSCF4522.jpg

 

Stian Borgen betrakter mennesker og samfunn fra andre vinkler enn folk flest, men
i bunnen av hans virksomhet som kunstner ligger en visjon om at bildene skal nå 
mennesker uansett sosial posisjon, etnisitet, seksuell orientering eller religiøs tilhørighet. 
Gjennom sin kunst ønsker han å sette fokus på de ekskluderende holdninger i samfunnet, hvor ikke alle er møtt med samme respekt. Hans kunst kan bidra til å skape et mer inkluderende samfunn.

 

Stian er født i 1984 i Tønsberg og utdannet ved Nydalen Art School. Har han gått i lære hos bl. a.  Janicke Schønning og Henriette Emilie Finne.

Åpningstider:

Vi er åpne for besøk av grupper og selskaper også utover våre ordinære åpningstider. Vi kan arrangere omvisninger og tilbyr bespisning og servering i vår egen Café Røed som åpnet 25 mars 2017.
Ta kontakt 93 45 11 14 / 92 25 40 60

www.facebook.com/caferoedjeloy/

Tirsdag - søndag11 - 17