Back to All Events

LEGOfestival på INSPIRIA


Vi henter frem tusenvis av LEGO-klosser i høstferien (30. september - 8. oktober) - bli med og vær byggmester, arkitekt, ingeniør eller designer med de fargerike klossene!

Lego-Build-the-change-73014.jpg

Lag den kuleste, søteste eller raskeste bilen og test den ut i LEGOrace der en ballong brukes som energikilde. Bygg kunstverk som du stiller ut så alle kan beundre dette. Gå ikke glipp av den populære LEGOlab’en der du kan bygge dyrefigurer med WeDo-LEGO og programmere de til å bevege seg og lage lyder.

I tillegg kan du reise i verdensrommet i vårt spektakulære planetarium, oppleve mini-science show og delta på LEGO-quiz. Og ikke minst utforske våre 70 interaktive utstillinger.

Når?

Lørdag 30. september - søndag 8. oktober 2017 (høstferien),
kl. 11.00-16.00
 

Hva?

Liker du LEGO er dette noe for deg! Det blir utstillinger og konkurranser og mer enn nok LEGO til å utfordre din kreativitet. 

Fri LEGO-bygging:
Vi henter frem tusenvis av LEGOklosser, her kan du boltre deg i både små og store byggeklosser. Sett kunstverket ditt til utstilling eller tag bildet på instagram med #inspiria (da er du også med i konkurransen om å vinne dagsbillett på vitensenteret) slik at mange flere får se hvor fint det er! 

LEGOrace:
Vi bygger ballongdrevene LEGObiler og du velger selv om det skal bli den kuleste, den søteste eller kjappeste bilen! Her er det kun fantasien som setter grenser. Når bilene er klare blir det tid for LEGObilrace. Er det din som stikker avgårde med seieren og havner øverst på topplisten? 

LEGOlab:
Liker du LEGO og teknikk er dette den perfekte aktiviteten for deg! Vi starter aktiviteten med å bygge dyrefigurer av We-Do LEGO med hjelp av PC, deretter programmerer vi figurene til å bevege seg og lage lyder. (Aldersgrense 5 år og oppover med voksen) 
 

 

Alle våre faste og populære aktiviteter

Utforsk våre over 70 interaktive utstillinger, prøv deg på Gyro Xtreme (ikke for deg som blir fort svimmel!), besøk verdensrommet i vårt planetarium, opplev vårt spennende mini-science show og delta på LEGO-quiz. De aller minste kan kose seg på Pluto - et lekehjørne (planet) for små astronauter under 6 år.

 

Full rulle i aktivitetsparken vår

I høstferien er det siste sjanse å teste EL-sykler og låne sykkelutstyr i år. Helt frem til 8. oktober kan du som gjest mellom kl. 12:00 og 15:00 låne sykler til den flotte aktivitetsparken vår! I parken er det noe for alle; 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene. En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel. Parken er alltid åpen, også når vitensenteret er stengt. 

NYHET: Vi har åpnet en 500 meter lang EL-sykkelbane med kurver og bakker slik at du kan teste de ulike variantene av EL-sykkel skikkelig. Du kan teste alt fra terrengsykkel til lastesykkel med motor i mange varianter. 

Har du med egen sykkel/sparkesykkel/skateboard (og hjelm) kan du fritt benytte deg av aktivitetsparken både i og utenfor vitensenterets stengetid. Eller du kan betale kr. 60,- for å låne sykkelutstyr av oss (å teste EL-sykkel er gratis). Les mer om aktivitetsparken >>
 

For hvem?

For alle som liker LEGO! Aktivitetene er tilpasset barn i alle aldre (0-100 år). 
 

Program?

11:00-16:00 Fri bygging med tusenvis av legoklosser  
11:30 Planetariet, Reise i verdensrommet
12:00 LEGOLab, We Do programmering
12:30 LEGOrace vi bygger ballongbiler og kjører race
13:00 LEGOLab, We Do programmering
13:00 Mini-Show med LEGOQuiz
13:30 Planetariet, Reise i verdensrommet
14:00 LEGOLab, We Do programmering
14:30 LEGOrace vi bygger ballongbiler og kjører race
15:00 LEGOLab, We Do programmering
15:00 Gyro Xtreme astronautsimulator 

Åpningstider i høstferien uke 40

Mandag - fredag  11.00 - 16.00

Lørdag 11.00 - 16.00

Søndag
11.00
- 16.00 


I høstferien er det LEGO-festival på INSPIRIA - se hele programmet her »
 

Ordinære åpningstider

 

Mandag - fredag  11.00 - 15.00*

Lørdag 11.00 - 16.00

Søndag
11.00
- 16.00 


*I ferier har vitensenteret utvidede åpeningstider fra kl.11.00 til 16.00

Se hva som skjer i 2017!  
 

Dager INSPIRIA har lukket

  • 1. januar
  • 1. mai
  • 17. mai
  • Kristi Himmelfartsdag (25. mai 2017)
  • 23. desember (kun butikk som er åpen)
  • 24.-28. desember
Later Event: September 30
GOKART PÅ RUDSKOGEN