Back to All Events

CECILIA SAMARTIN - Litteraturhuset Fredrikstad

Den bestselgende forfatteren Cecilia Samartin er tilbake med Skjønnhet for aske. På landsbygda i Moldova er 19 år gamle Ines i ferd med å forberede bryllupet sitt når hun brutalt blir kidnappet og revet bort fra sin elskede familie.

I en meksikansk småby opplever 15 år gamle Karla at moren forlater henne og hun blir forført av en farlig sjarmerende mann. Lille Sammy fra Ohio i USA drømmer om et par rosa tøysko og mat til katten sin. Når stefaren misbruker henne, flykter hun – og barndommen er brått revet bort.

De har nesten gått til grunne når de finner sammen i tro, håp og kjærlighet. Fellesskapet gir dem mot og styrke til å flykte mot frihet og et eget liv.

Cecilia Samartin ble født på Cuba midt under revolusjonen i 1961. Hun flyktet til USA og bor nå i Pasadena utenfor Los Angeles. Samartin er utdannet familieterapeut ved Santa Clara University i California, og jobber nå med et offentlig prosjekt som skal bedre mulighetene for de aller fattigste i Los Angeles. Samartin er en veletablert forfatter og oversatt til flere språk. I 2009 vant hun kategorien for beste romantiske roman under ”The International Latino Book Awards” i New York City for boken Salvadoreña (engelsk: ”Vigil”).

Hun har skrevet syv bøker og er utgitt i 18 land og har solgt èn million bøker bare i Norge. Møt Samartin i samtale med forlagssjef Sarah Natasha Melbye om forfatterskapet og det vanskelig temaet hun har valgt for den nye boka.  

Boksalg med signering.