Back to All Events

NOVELLEKVELD: KORT, MEN FATTET - Litteraturhuset Fredrikstad

Å fatte seg i korthet kan være en stor utfordring. Denne kvelden hyller vi novellekunsten og evnen til å fortelle historier på en kort og konsis måte. Vi har invitert noen av Norges fremste novelleskrivere til samtale og opplesing, Ingvild Rishøi, Marie Aubert og Vidar Kvalshaug. 

Ingvild Rishøi debuterte med novellesamlingen La stå og i 2014 vant hun Brageprisen for samlingen Vinternoveller. Rishøi er også tildelt Sultprisen, Kritikerprisen, P.O. Enquists pris og Språklig samlings litteraturpris.

 

 

Marie Aubert debuterte med Kan jeg bli med deg hjem. For åpningsnovellen i denne samlingen vant Marie Aubert novellekonkurransen Litteratur på Blå arrangerte i samarbeid med Vinduet våren 2013

 

 

Forfatter Vidar Kvalshaug leder kveldens samtaler. Kvalshaug har skrevet novellesamlingene Trampolineland og Alt på stell. Han er aktuell med Blodbøksommer.