Back to All Events

SØKELYS PÅ SØRØST-ASIA - Litteraturhuset Fredrikstad

Sør-Øst-Asia har gjennom en årrekke vært arena for verdenspolitiske konflikter, som i tiårene etter den andre verdenskrig toppet seg i Korea- og Vietnam-krigene. Nå er regionen igjen i verdens søkelys.

Nord-Koreas atomopprustning og Kinas ekspansive politikk i Sør-Kina-havet, etnisk baserte uroligheter i Thailand og en usikker utvikling i Myanmar er noen av stikkordene når vi setter søkelyset på situasjonen i regionen. Hva slags geopolitiske scenarier springer ut av den politiske situasjonen i Sør-Øst-Asia? Er Kinas politikk i endring, og hva slags interesser har USA? Hvor nær er vi en væpnet konflikt, og hva betyr det nye regimet i Det hvite hus for utviklingen?

Vi inviterer professor Stein Tønnesson, Kina-ekspert Henning Kristoffersen og journalist Therese Sollienmed mastergrad i kinesisk til samtale.