Back to All Events

VELKOMMEN TIL MUNCH-PUNKT FREDRIKSTAD - Litteraturhuset Fredrikstad

Åpning av Munch-punkt Fredrikstad. Gjennom malerier, sitater og bilder viser vi maleren Edvard Munch sin tilknytning til byen vår – og til Storgata. Forfatter, kulturarbeider og foredragsholder Torill Stokkanforteller. Koret Madrigalia af Fredriksstad synger. Munch-punktet er designet av Anders Messel og utført av The Pitch.

Gjennom det meste av deres voksne liv var Edvard Munch og Frederick Delius sjelebrødre. Delius sto ved Munchs side den dagen han kjøpte sitt hus i Åsgårdstrand. I Paris var Delius en energisk pådriver for å heve nordmannens status i kunstmiljøer, lenge før Munchs gjennombrudd. Munch og Delius – forfatteren Andrew Boyle gir oss et innblikk i vennskapet mellom maleren Edvard Munch og den engelske komponisten Frederick Delius.