Back to All Events

Cirkus Cirkör - Limits - Blå Grotte

Dørene åpner 1 time før

Blå Grotte torsdag 14 september, lørdag 16 september og søndag 17 september.

 

Trailer: https://vimeo.com/170165335

 

Svenske nysirkusstjerner tøyer grenser. Det er en grunn til at Cirkus Cirkör har en trofast skare norske fans: de gir deg en fenomenal blanding av dans, akrobatikk og musikk. I denne forestillingen kommenterer de også den pågående flyktningkrisen.

 

Da «Limits» hadde urpremiere i 2016, var avisa Expressen blant dem som lot seg begeistre:

- Metaforene regner over poetisk, rikt, alvorlig men underholdende nysirkus. Migrasjonens fakta og en humanistisk holdning er selve linen for de fantastiske kunstnerne (Margareta Sörenson i Expressen.se mars 2016).

 

Et av kjennetegnene for nysirkus at akrobatene ikke er sikret.  Motets kraft utfordrer tyngdekraften når mennesker spinner gjennom luften før de lander på tynne planker, eller trygt i hendene til andre akrobater.

- Trots att jag tränar varje dag så skulle jag säga att det fysiska bara är tjugo procent. Åttio procent handlar om att jobba med det mentala ... alla hjärnspöken, rädslan, osäkerheten, kontrollbehovet ... - Saara Ahola.

 

Slik sett handler forestillingen om styrke, presisjon og smidighet, men også om tillit og samhold:

- I vår parakrobatik är jag flygaren, när jag är i luften måste jag kämpa mot kroppens vilja att hitta balansen. Jag måste låta Peter vara min balans, annars faller vi båda. Min största utmaning är att helt släppa kontrollen och lita på Peter.  - Saara.

 

På klassisk Cirkus Cirkör-maner snus perspektivet. Langs den slakke linen denne gang passerer tematisk en verden av flukt, migrasjon og nye grenser - samtidig som artistenes og gruppens personlige grenser naturlig nok også setter tema.

 

Saara Ahola akrobatikk og luftakrobatikk

Anton Graaf akrobatikk og springbrett

Einar Kling-Odencrants akrobatikk og springbrett

Sarah Lett - Akrobatik och roue cyr

Peter Åberg akrobatikk og sjonglering

Samuel Andersson/Thea Åslund musikere

Qutaiba Aldahwa, Javid Heidari fortellerstemmer

Tilde Björfors regi og idé

Foto: Mattias Edwall / Mats Bäcker

 

Fredrikstad blir 450 år 12. september 2017. Byen oppsto som følge av at Sarpsborg ble brent ned av svenskene, og byen ble flyttet til Glommas utløp. Tilflytting er hele grunnen til at byen oppsto i utgangspunktet, og har også vært viktig opp igjennom historien, enten det har vært på grunn av arbeidskraft når industrien var på sitt sterkeste eller fordi man som barnefamilie ser fordelene ved å bo i Fredrikstad i stedet for Oslo. Noen kommer også hit fordi de er på flykt, og drømmer om et bedre liv enn det de forlot. Nettopp derfor er forestillingen «Limits» en aktuell forestilling for byens jubileum og for dagens samfunn. Forestillingen er en del av byens offisielle hovedmarkering Frederikfesten 7.-17. september.

 

Arrangør: Fredrikstad 450 i samarbeid med Blå Grotte, Bærum Kulturhus, Østfold kulturutvikling