Back to All Events

Stumfilm Nosferatu - Blåseensemble - Bibliotekets Aula

Stumfilmhistorie, klassisk improvisert musikk og publikum møtes i en unik opplevelse på byens grunnleggelsesdag, når Det Norske Blåseensemble featuring Michael Wollny og Eric Schaefer gjester Bibliotekets Aula. Anledningen er Fredrikstads 450-års jubileum og Fredrikstad kinematografs 100-års jubileum.

Denne banebrytende konserten byr på visning av den klassiske stumfilm-grøsseren Nosferatu – regissert av filmskaperen F. W. Murnau i 1922. Nosferatu er ansett som en av de mest betydelige filmene innen skrekkfilmsjangeren. Det Norske Blåseensemble, sammen med Michael Wollny og Eric Schaefer, improviserer frem filmmusikken – i øyeblikket og på klassiske premisser!

Kurator: Geir Lysne

Det Norske Blåseensemble

Michael Wollny – piano

Eric Schaefer – slagverk

Det Norske Blåseensembles sanntidssatsning er støttet av Dextra Musica / Sparebankstiftelsen DNB