Back to All Events

Den Hvite Dame - familiemusikal - Fredriksten festning


En storslagen musikalopplevelse om festningsspøkelset Den Hvite Dame!

Det hele begynte en vinternatt i 1820. Det var vaktskifte på klokketårnet til Fredriksten Festning og en soldat skulle avløse en annen. Dette var rutine, men denne natten gikk det ikke helt som planlagt. Den første soldaten kom ned fra klokketårnet, likblek og livredd. Noe hadde skjedd, men han fikk ikke fram et ord. Den andre soldaten kom snart ned han også. Like redd og ute av stand til å snakke. Festningens løytnant tok med seg pistolen sin og gikk ut for å se hva som foregikk. Like etter hørtes et skudd, og løytnanten var sporløst forsvunnet. 

Hva hadde skjedd oppe på tårnet? Hva var det som førte til at en mann ble gal, en ble stum og en annen forsvant? Var det på grunn av Den Hvite Dame? Hun som i dag går igjen på Fredriksten Festning og som flere hevder å ha sett kaste seg utfor klokketårnet? 

Jenny (14) er fast bestemt på å finne det ut. Hun tar med seg lillebroren sin Jakob (10) til festningen for å gå på spøkelsesjakt, men spøkelsesjakten går ikke helt som Jenny hadde forventet og før hun vet ordet av det blir hun og Jakob kastet tilbake i tid til 1820 og det som skal bli deres livs største eventyr.

Spilles fra 4.-13. august i indre festning på Fredriksten Festning. 
Anbefalt fra 7 år.
Starter: kl. 23.00. Beregnet varighet er 90min. u/pause

Regi: Tomas Glans
Manus: Hanne Hagerup
Musikk: Aasmund Kaldestad og Matthew Reeve
Scenografi: Ida Fredriksen
Kostyme: Lillian Baur
Medvirkende: Profesjonelle musikalartister fra Norge og Sverige sammen med et ensemble fra Østfold sammensatt av dyktige amatører og studenter.