Back to All Events

Skranglebein & Steinar Ofsdal "Sånn ska det være" - Cafe Oline - Søndre Sandøy, Hvaler


Sånn ska det være er en konsertforestilling i krysningspunktet mellom hiphop, jazz og folkemusikk. Følelsene og stemningene i rommet bestemmer både innholdet i tekstene og hvilke grooves musikerne starter opp. Det er morsomt og lekent, men også med plass til sorg, savn, analyse, aggresjon og andre stemninger og uttrykk. Publikum styrer skipet uten at det noen gang har blitt kapret.

Kvelden ledes av Per Olav Hoff Mydske aka Skranglebein, blant annet kjent fra den legendariske Fredrikstad-hiphopgrupppa Pen Jakke. En ordsmed og mester i freestyle rap. I forestillingen møter østkyst-hiphopen Skrangle har vokst opp med folkemusikken han har ramla uti de siste tre årene. Under ligger friheten fra jazzen både i uttrykk og metode. Men plutselig er det visesang. Og plutselig er det verdensmusikk.

Skranglebein med Sånn ska det Være!


På veien fra Pen Jakke i 1993 via skrivekurs og over tusen skolekonserter til trioen Stor Overraskelse de siste årene, kommer Per Olav Hoff Mydske, aka Skranglebein, med en oppsummering av de siste 20 åra.
 
 
 Per Skranglebein og Paolo Vinaccia, live i Fredrikstad.

Skranglebein har startet et svært potent band som holdt sin første konsert i desember 2013. De har prioritert øving og utvikling av låtmateriale framfor utgivelser, men nå er de klare for å gjøre 2017 til innspillingens og utgivelsens år.  Skranglebein planlegger 2 solo EP’er og 1 album produsert av Bugge Wesseltoft.      

 
Per Skranglebein og Jason Moran under Moldejazz 2013.

Det musikalske arnestedet er fremdeles Hiphop, men både der og utenfor flyter musikken sjangerfritt rundt og drar veksler på akkurat det, der den smyger seg brebeint gjennom musikkhistorien. Skranglebein er en kjent skikkelse på festivaler og jammer rundt i landet, han gjør ikke hva-somhelst, men han gjør det hvor-somhelst med hvem-somhelst! Dette har ført han sammen med musikere som Bugge Wesseltoft, Brazz Brothers, Knut Reiersrud, Mattis Kleppen, Jørun Bøgeberg, Tassili, Snakka San & Sver, Valkyrien Allstars, Per Anders Buen, Erlend Viken Trio, Jason Moran og mange flere. Det siste årets musikalske møter har også medført at Skrangle nå er kommet inn på Ole Bull-akademiet på Voss høsten 2014. 
     

Det er ikke musikalsk plankekjøring som kommer fra bakgatene i Fredrikstad 2016! Det er 20 år med plater og demoer bygd opp rundt assosiative tekster i spennet mellom gatepoesi og hverdagsfilosofi fra en fabelaktig ordsmed, smidd sammen med noen av landets dyktigste musikere. Her finner man Hiphop påvirket av Jazz, Folk, Brass og Visepop – det er SÅNN DET SKAL VÆRE!

 
Per Skranglebein, Tuva Syvertsen og Petter Wettre, live med ”Sånn ska det Være” i Fredrikstad.
 


Om bandets musikere

Per Skranglebein - rap/sang

Per har de siste årene jobbet mest sammen med Nils m/Skils og Droolian i gruppa ”Stor Overraskelse”, men fokuset har hele tiden vært å jobbe med livemusikk. Han er en kjent skikkelse i begivenhetenes sentrum på enhver jam. Skrangle gjør ikke hva-somhelst, men han gjør det hvor-somhelst med hvem-somhelst på ethvert komp. Noe som har ført han sammen med musikere som Jason Moran (artist in resident Moldejazz), Bugge Wesseltoft, Brazz Brothers, Tassili, Snakka San & Sver, Valkyrien Allstars, Per Anders Buen og mange flere. Sommerens musikalske møter mellom rap, folkemusikk og Jazz har medført at Skrangle nå er som fast inventar å regne på alt fra kurs i kveding til jazzjammer rundt om i det ganske land. Har gjennomført over 15 turneer med RK og DKS og deltatt på over 15 cd-utgivelser. 

 

Steinar Ofsdal - fløiter/munnharpe

Born in Oslo 4. october 1948 Student at Orff Institut in Salzburg 1968-1971 Music teacher 1971-1975 Freelance musician from 1971 up to today Norwegian Broadcasting TV host in several periods in the 80´s Assistant professor at Ole Bull Academy 2004 Associate professor at Norwegian Academy of Music and Ole Bull Akademiet 2010 Professor at Norwegian Academy of Music and Ole Bull Akademiet 2011 Published over 40 cd´s an serveral books. http://ofsdal.com/history.php 

 

Magnus Jr Larsen - kontrabass

Magnus har spilt i De Derre fra begynnelsen og spiller der fortsatt, spiller i Valkyrien Allstars og har gjort utallige oppdrag for NRK, blant annet i åpen post.

 

Erik Sollid - hardingfele/gitar

Erik er en norsk folkemusiker og hardingfelespiller, fra gruppen Valkyrien Allstars, sammen med Tuva Syvertsen og Ola Hilmen. Spiller også med Sånn skal det Være og Big Bang. 

 

Espen Alfred Leite - trekkspill

Espen er trekkspillutdanna ved Norges Musikkhøgskole med hovedvekt på Argentinsk Tango og Samtidsmusikk, og har i ettertid vært innom det meste av musikk i mellom. Han har gjort solokonserter, vært solist med orkester,m.m og turnért i store deler av inn- og utland. Han har også komponert og spilt musikk til forestillinger på Det Norske Teatret og Oslo Nye Teater

Dagfinn Lie (Daffi) er gitarist i Frank Znort Quartet og har i tillegg jobba med musikere som Vidar Busk, Reze Agamir, Øystein Wingaard Wolf, Olga Konkova og Danny Young samt Dyllan Bates (DK), André Shapps (UK), Michael Mathieson (Irl) og mange flere. 

 

Vincent Velur - Orgel/Synth

Vincent har spilt med mange band på utallige plater, bl.a: Danny Maroc: Hip Hop 2013 - Orgel/Rhodes/Clavinet: Baba Soul and the professors of funk : Soul og Funk 2012 - Diverse Synther/Lyd effekter/Støy: Street Fajita: Støy/Frijazz/Impro 2012 - Orgel/Rhodes/Mellotron/Piano/Harmonium: Bernard Briis Band : Psyckedelisk Country progrock 2006 Orgel/Clavinet/Rhodes: The Smoothies : Funk/Disco/soul/pop 2011 - 2012 og 2013 - Orgel: Berserk Basterds: pirat rock 2013 - Orgel/Calvinet: Melis Divas: Afrobeat 2014 - Orgel/Clavinet: Elvic Sing-Machine Afrobeat/congofunk 2014 - Diverse synther/Samples/Orgel:Topper & Cadbury: Elentronika 2008 - 2013 Diverse synther: Pluto and the planets: ProgRock 2008 - 2010 Diverse synther: Enmesher: Progrock/Fusion 2008 - 2009 Orgel/Clavinet/Diverse synther: Bad Boy reagge man : HipHop 2014 - Diverse synter/Orgel: Forlåt frågan : Reaggae 2009 - 2010 Orgel/Rhodes: Admiral P: Reaggea 2008 Orgel/Rhodes: Nico D: Reaggea 2008 Orgel/Rhodes: Nosizwe & Sisi: Soul/Worldmusic 2009 Orgel/Rhodes/Clavinet: Tape takes: Rock 2010 Orgel: Lars Wagle: Rock 2013 - Diverse synther/Orgel/Rhodes/Clavinet/Trommer/Perkusjon/Gitar/: Stu & Velur: Elektronika 2009 - Trommer i div pop, rock og blues band 1999 - 2005 Organist / pianist div brylup/Events 2009 - Solo piano konsert victoria Teater "Pianoton" 2013 Organist Oslo Radio Orkester: Jazz 2013 - Orgel/Clavinet/Piano: sugear cane: Blues/Soul/Rock 2013 - Orgel : Jimmy and the poorboys: Blues 2013 - Orgel/Clavinet: Sankung jobarthe group: Afrobeat/worldmusic 2014 - Orgel/Rhodes/Mellotron: Battling Beauties: Progrock 2012- Piano/Orgel/Mellotron: Robert Rustad Amundsen Band: Singer songwriter 2011- Orgel/Clavinet: King Milo band: reaggea 2013 - Orgel/Clavinet: Onjaa : Reaggea/Rocksteady 2014 - Utgivelser: CD Bernard Briis Band EP Bernard Briis Band CD Topper & Cadbury CD Enmesher CD Andrea Dahle Vinyl Terroristene 

 

Jens Linell - trommer/tamburin

Jens är spelman, på trumma. Flödet är allt. Rörelseenergi. Dans. Närvaro. Han är en utforskande musiker, producent och kompositör som letar efter det förunderliga i melodin, det flödande samtalet i en forsande rytmik. Trumman är hans röst. I folkmusiken finns hans rötter och improvisationen är hans träd. I samspel såväl som solo spelande på sin skinnbeklädda tamburin som blir den beröringspunkt som sammanför handen; sinnet med den sjungande drömmen som ligger gömd i våra skogar och dalar. Jens har öppnat nya dörrar för folkmusiken: På radiolistorna i NRK P3 och SR P3 med Snakka San & SVER och till jazzfestivaler med Trondheim Jazz Orchestra. Han möjliggör att solistiskt ovanliga instrument som tamburin & trumma blir hörda. Genom ett öppet förhållningssätt till "folkmusiken" och låta den tala för sig själv i en tidsobunden improvisation, var rörelseenergin, trumman och spelmannen blir till ett och samma väsen i flödet mellan forntid, samtid och framtid, våra öron emellan. Jens är en starkt drivande kraft i de projekt han tar del av. Han är festivalarrangör (Hagenfesten) och har jobbat mycket med scenkonstnärer och dansare vilket har givit viktiga verktyg och perspektiv för att inta konsertrummet. Han spelar gärna med barn - senast i ett samhällsomstörtande projekt med gatubarn i Odessa, Ukraina, och som tidigare anställd på Barnekunstmuseet i Oslo. UTBILDNINGAR HÖGSKOLENIVÅ 2008 Utbytestudent på Ole Bull Akademiet, Voss, Norge. 2006-10 Musiklärarprogrammet med inriktning världsmusik vid Musikhögskolan i Göteborg. UTBILDNINGAR GYMNASIENIVÅ 2004-05 Musikerutbildning, slagverk, CNEART Havanna, Cuba. 2002-03 Folkmusiklinjen, slagverk, Bollnäs folkhögskola. 1998-01 Musikprogrammet, slagverk, Sundsta/Älvkullegymnasiet, Karlstad. ANSTÄLLNINGAR 2010-2013 Musiker och guide på Barnekunstmuseet i Oslo. 2008-09 Projektledare för Public Health Music www.publichealthmusic.com 2007 Musikterapeut Högsäters Rehabhem, Högsäter 2007 Trumlärar-vikarie på Kulmus, Göteborg 2002-03 Musiklärare, kommunala musikskolan, Munkfors. Enskilda elever. 2000-02 Musiker, Västanå Teater, Sunne. Under föreställningarna Gösta Berlings Saga och Kejsaren av Portugalien. Musiken komponerad av Magnus Stinnerbom. ÖVRIGA MERITER 2015 Lärare på Vallye of the Moon Scottish Fiddle Camp i Kalifornien, USA. 2015 Lärare och musikalisk ledare på Ethno Norway. 2014 Musiker på projektet ”Norfolk” på BUL i Oslo 2014 Musiker på dansföreställningen ”Stålverk”på BUL i Oslo 2014 Lärare på Sierra Fiddle Camp i Kalifornien, USA. 2013 Projektledare och musiker i projektet ”Folkhall – genren du inte visste du gillade”. 2013- Musiker med FRIKAR. 2012 Komponist och musikalisk ledare till barnföreställningen ”Adjö Herr Muffin” på Hagateatern i Göteborg. 2009 Andra plats i Open Klasse på Landskappleiken med solotamburin. 2006-08 Kompositör, ljudansvarig och musiker på PLAY Teaterkonsts föreställningar: Förvandlingen, Hannah + 1 samt You Had Me At Hello. www.playteaterkonst.se 2006- Solokonserter i Sverige, Norge och England. 2006- Arrangör och webbmaster för Hagenfesten ArtFlow i Dala-Floda. www.hagenfesten.se 2008- Medlem i bandet SVER, www.sver.biz 2007- Medlem i bandet Triller, www.triller.se DISKOGRAFI 2016 – Vrang - TBA 2016 – Trondheim Jazz Orchestra med Sofia Jernberg & Olav Mjelva 2015 - Laura Cortese - ”All in Always” 2015 - SVER ”Fryd” 2014 – Snakka San & SVER ”Snakka San & SVER” 2013 – Snakka San & SVER ”100% Folkhall” 2012 – Triller ”Ryttaren” 2010 – SVER ”Fruen” 2009 – Krack ”Fru Fortuna” 2009 – Nordafjells ”Røst” 2008 – SVER Promo EP 2008 – Triller ”Gryning” 2007 – Metamorf ”Hannah + 1” 2007 – Krack ”Krack” 2006 – Metamorf ”Förvandlingen

 

Gjester som kanskje kommer beatboxer Julian "Droolian" Sommerfelt og vokalistene Andreas Ihlebæk og Silje "Silya" Nymoen