Back to All Events

Månefestivalen 2017


Kjøp billetter til Månefestivalen 2017

MÅNEFESTIVALEN 2017


Østfolds største musikk- og kulturfestival, Månefestivalen, arrangeres den nest siste helgen i juli, og den stemningsfulle festivalen arrangeres nå for 17. året på rad.

Det er jo ingen selvfølge lenger å bevare samme festival over så mange år, men takket være gode krefter som stiller opp frivillig år etter år til en skikkelig dugnadsinnsats, samt tilstrekkelig med sponsormidler og subsidiemidler som blir tilført festivalkassen, er dette en festival som lokker til seg publikum langt utenfor fylkesgrensen til Østfold. Plusser du på med den magnetiske tiltrekningskraften Gamlebyen har på sine besøkende, så er det fullt forståelig at Norges mest stemningsfulle musikkfestival eksisterer godt i 2017.

Booking.com

 

ARTISTENE

I skrivende stund er det på artistsiden bekreftet noen skikkelige godbiter; Per Gessle, Violet Road, og Lissie  - så her er det noe for en hver musikksmak og stil, og dette lover godt for resten av programmet som ikke er ferdig booket ennå.


HVA ER MÅNEFESTIVALEN?

Månefestivalen er rett og slett verdens beste månefestival. I tillegg til det, er det Østfolds største musikk- og kulturfestival, og arrangeres for 17. gang på rad i 2017. Tidligere holdt festivalen til på FMV, et gammelt fabrikkområde i Fredrikstad. Siden 2006 har festivalen invadert den gamle festningsbyen i Fredrikstad, bedre kjent som Gamlebyen.

Musikalsk spenner det seg fra støyete rock, kvalitetspop, utforskende jazz og ekte punk – og sammen med en rekke andre kunsteriske utrykk på festivalområdet, blir helheten en uforglemmelig opplevelse.

Fun Facts:

Månefestivalen ble etablert i 2001 av Månen Musikkselskab, en rockeklubbi Fredrikstad.

På grunn av langt flere besøkende enn man kunne drømme om første året, tømte Jimmy alle bensinstasjoner i distriktet for mat i 2001.

Månefestivalen hadde de første årene verdens tyngste scene, bygget av skrapjern fra Værste. Skrot og skrap var også utgangspunkt for dekor til festivalen

Festivalen hadde en egen Månerakett i bygget av en gammel turbin og det ble brukt mye tid på å redde måkeunger som falt ned fra redene på taket på de gamle verftshallene.

Festivalen flyttet til Gamlebyen da byggingen av nye Fredrikstad Stadion startet på Værste i 2005.

Siden 2006 er festivalen arrangert i Gamlebyen i Fredrikstad. Gamlebyen er Nord-Europas best bevarte festningsby og en av Norges mest besøkte turistattraksjoner.

Siden starten har festivalen vært opptatt av å ha en tydelig miljøprofil og var med på Festivalfyrtårn prosjektet i 2004, et pilotprosjekt for miljøsertifisering av festivaler og store arrangementer.

Festivalen har et gartneri på ca 500m2 til disposisjon for egen produksjon. Her dyrkes blomstene som skal pynte opp Gamlebyen under festivalen, men også urter og grønnsaker som skal bidra til å forsyne festivalens ulike kjøkken. Alt dyrkes etter økologiske prinsipper.

Under festivalen blir torget i Gamlebyen som forvandlet, her møter publikum en livlig og sydende festivalstemning med markedsboder, økologisk mat, frivillige organisasjoner og en egen torgscene med forskjellig underholdning. Aktivitetene på torget er en del av festivalens gratis tilbud og er dermed tilgjengelig for alle besøkende.

Festivalen kjennetegnes av et bankende rockehjerte med stor plass til andre sjangre. Varierte, modige musikkvalg med nye og etablerte artister – norske og internasjonale.

Nye og yngre krefter drev festivalen fra 2009 til 2011, men etter økonomiske problemer gikk festivalen konkurs høsten 2011.

Måneproduksjoner AS, som eies og drives av de tidligere ildsjelene bak festivalen, kjøpte høsten 2011 opp konkursboet til festivalen for å reetablere festivalen sammen med distriktets næringsliv.

Gamlebyen Festivaldrift as er etablert og står nå står ansvarlig for gjennomføring av festivalen. Selskapet har et ideelt formål og gir ikke utbytte.