Back to All Events

KULTURVANDRING I HAGEN PÅ RØD HERREGÅRD - Halden Historiske Samlinger

Omvisning og vandring i det storslåtte hageanlegget på Rød Herregård.

Parkanlegget på Rød er blant de fineste i landet. Her er en paviljong fra midten av 1700-tallet og gammelt saluttbatteri.  Her er gamle norske roser, nøtteallé og en fantastisk gammel lindetunnel. Hagen ble først anlagt i barokk stil, senere forenklet og romantisert. Det hele er vakkert omkranset av en landskapspark i engelsk stil med majestetiske eike- og bøketrær. En bjørnegrotte og en ereremitthytte er en del av opplevelsen i tillegg til familiegravstedet fra 1801. Hagen har rommet flere karpedammer, frukthage og mange overraskelser. På vandringen får du høre historien. Vandringen er et samarbeid med Halden Turist.

Klær etter vær.