Back to All Events

VANDREUTSTILLINGEN TING & TANG OG EN HERMETISERT TIUR


Utstillingen er et samarbeidsprosjekt på tvers av faggrupper og avdelinger i Østfoldmuseene, og er en liten hyllest til oss selv i anledning av at det i 2016 er 10 år siden det første konsoliderte museet i Østfold ble etablert.

Hensikten med utstillingen er å gi et lite gløtt av hva som i dag befinner seg i magasinene våre, uavhengig av tid og rom, materialer og representativitet. Det er de enkelte ansatte som har valgt ut sine ting fra samlingene, gjerne ting de har et spesielt forhold til. Slik sett er det i våre øyne blitt en både broket og fin utstilling som favner alt fra rariteter til de mer saklige design- og signalgjenstander.

Hovedfokuset i denne utstillingen har vært på gjenstander fra magasinene, men Østfoldmuseene forvalter også samlinger utendørs. En av disse er den monumentale lydskulpturen Ode til lyset som formidles digitalt i vandreutstillingen.

Utstillingsgruppa har hatt som formål å finne praktiske løsninger med hensyn til at utstillingen skal vandre fra sted til sted. Derfor har vi valgt en «pallekarmløsning» med innebygde enheter som ramme for både en praktisk og estetisk utstilling.

Utstillingen vil være tilgjengelig på Folkenborg hver helg hele sommeren fra og med søndag 18. juni til og med søndag 20. august (12.00-16.00).