Back to All Events

Magic Pie - Parkteatret i Moss

Magic Pie har siden oppstarten etablert seg som et meget godt merkenavn innenfor den globale prog-rock scenen. Den karakteristiske og unike Magic Pie sound bygger på sterke melodiøse låter, blandet med kraftige vokalarrangementer, glitrende gitarriff, 70-orgel og synther, og  en solid bass- og rytmeseksjon . Musikken favner et bredt spekter av stilarter,  fra myke emosjonelle partier til full øs og trykkende heavy metal riff.

Bandet ble etablert i 2001 og består av Kim Stenberg (gitar/sang), Eirik Hanssen (akkustisk gitar/sang), Erling Henanger (keyboards/sang), Lars Petter Holstad (bass/sang), Jan T Johannessen (trommer) og Eirikur Hauksson (gitar/sang). 

Bandet henter sin musikalske inspirasjon fra klassiske band som Spock's Beard, Dream Theater, Pink Floyd, Genesis, Yes, Deep Purple, Transatlantic, Kansas m. fl. - men har absolutt etablert sin egen unike signatur. 

Magic Pie har gitt ut studioalbumene "Motions of Desire" (2005), "Circus of Life" (2007) "The Suffering Joy" (2011) og King for a Day (2015).  Responsen og tilbakemeldingene fra det globale progrock-miljøet har vært overveldende positivt, og utgivelsene har blitt kåret flere ganger til "Album of the year", "Best CD of the year", etc 

Magic Pie har gjennom karrieren opptrådt på mange utenlandske festivaler i Europa og USA, bl.a. har bandet opptrådt 4 ganger på USA's viktigste progrock festival - Rites of Spring Festival i Pennsylvania. De har delt scene og spilt på festivaler med mange klassiske band som Saga, Pendragon, Spock's Beard, Beardfish, Starcastle, Ken Hensley, Scorpions, Rush, Focus,  Satellite, Renaissance, Pain of Salvation, Opeth, Sweet, Circus Maximus,  m.fl.

Earlier Event: May 13
Magic Pie - Parkteatret
Later Event: May 13
Pulse of Floyd - Sarpsborg scene