Back to All Events

FBJs Lørdagskonsert - Havnelageret

THE JELLY ROLL MEN. The Jelly Roll Men, som vi tidligere kjenner som 9Fingers, har mottoet "Blues with a feelin’" og det er nettopp følelser bandet formidler. Musikken har blitt omtalt i konsertanmeldelser fra bluesklubber på Østlandet som ”ektefølt jukejointblues” og ”ekte vare” og bandet har spilt hos oss en rekke ganger. The Jelly Roll Men spiller blues på samme måte som bluesens gudfedre gjorde det: Upolert, med følelse og ekte spillerglede. Munnspillet står sentralt og begrepet harmonica blues har også blitt brukt for å beskrive bandet fra Reinsvoll på Toten. De er beinharde retromusikere og tradisjonalister, og det er utgangspunktet og opprinnelsen The Jelly Roll Men har hentet frem; 12bar blues med gyngende lokomotivrytmer med et sentralt munnspilluttrykk, ekte historier om brutte løfter, pengeproblemer, alkohol og damer. Moss Bluesklubb forteller at de får besøk av The Jelly Roll Men årlig ”fordi de er en påminnelse om hva blues egentlig er”. James Harman opplevde "9Fingers" live da de var support for ham da han gjestet Hamar Bluesklubb. Harman uttalte at "9Fingers", nå The Jelly Roll Men, var det tøffeste bluesbandet han hadde sett på en norsk scene. Bandet har spilt for de fleste bluesklubbene på Østlandet og hos andre kjente arrangører med stor suksess, og har vært hos oss flere ganger tidligere. De spiller en krydret miks av gamle klassikere fra munnspillmestere som Big Walter Horton, Little Walter, Slim Harpo og Sonny Boy II og selvfølgelig selvskrevne låter som er basert på sanne historier, ekte opplevelser og mennesker. Arrangører og publikum gir tomlene opp og gir bandet kreditt for ekte spillerglede og et autentisk uttrykk på scenen. Bandet har vært support for norske og internasjonale artister som Stacie Collins, Vidar Busk & His True Believers, James Harman, Billy T. Band og Big Joe Maher & The Dynaflows. The Jelly Roll Men' besetning er: Kai Evenstuen - trommer Per Johansen - bass Thomas G. Thorvaldsen - gitar Kent Erik Thorvaldsen - munnspill og vokal