Back to All Events

Sandra Borøy Band - Kulturhuset Gleng

Sandra Borøy ute med debutalbumet ”Sus”

Sandra Borøy er ute med debutalbumet ”Sus” som ble sluppet på plateselskapet Losen Records 2.september. Albumet er gitt ut i CD-format og kan kjøpes på nett via Platekompaniet, iTunes og losenrecords.no. Platen ble spilt inn i Amper Tone Studio (februar 2016), mixet av Bård Ingebrigtsen og mastret av Helge Sten. I forbindelse med utgivelsen dro de ut på Norgesturné der platen ble solgt for første gang, og i november ble den lansert som vinyl.

Vokalist Sandra Borøy skriver nydelig følelsesladd musikk inspirert av instrumentaljazz og av utøvere som Mathias Eick, Pat Metheny, Chet Baker, Esperanza Spalding og Joni Mitchell.

Låtmaterialet får sitt fullendte uttrykk i samarbeidet med gitarist Jonas Dyrstad Valberg, bassist Guttorm Strande Syrrist og trommeslager Jonatan Eikum. Sammensmeltningen gjør at musikken blir en nyskapende krysning mellom pop og jazz, forenet med norsk poesi.

Samarbeidet mellom de fire musikerne startet i 2012 da de møttes på musikkstudiene ved Universitetet i Agder. Bandet har base i Kristiansand, men har vært på flere turnéer i Norge og varmet opp for blant annet superkvartetten PIXEL hos Kristiansand Jazzvesen. De har også spilt konserter ved Kilden Konserthus, Buen Kulturhus, Kongsberg Jazzfestival, Molde Jazzfestival og Oslo Jazzfestival.

”The beautiful songs she creates with her group are timeless human expressions that feel as ancient as they are modern.” Jakob Baekgaard, allaboutjazz (2016)

"This album is a profound statement of individuality and complete disregard of fads and fashions, simply putting on the table an honest package of compositions, lyrics and heartfelt execution.” Adam Baruch (2016)

"This is an amazing debut album, especially so in the vocal department. With such talent and determination God only knows what these young musicians can achieve eventually." Adam

Baruch (2016)