Back to All Events

Gamlebyen Jazzfestival - Gamlebyen, Fredrikstad - Opplevelser og originale butikker


Gamlebyen Festivaldrift har gleden av å presentere en helt ny festival i Fredrikstad. Gamlebyen Jazzfestival 27. – 29. april 2017 Målet er at så mange av konsertene som mulig skal være gratis. Spillestedene er Gamlebyen Kulturhus, Tamburen, Majoren Kro og Stue, Cafe Magenta og Gamlebyen Kirke. Med oss på laget har vi fått Sarpsborg Jazzklubb og New Orleans Workshop i Oslo (den eldste jazzklubben i Norge med sine 45 år). Festivalleder er Bjarne S Aaserød, leder for Sarpsborg Jazzklubb, Robert Normann-festivalen og Kardamili International Jazzfestival i Hellas. Håpet er at Gamlebyen Jazzfestival kan «åpne» sommersesongen i Gamlebyen med stor tilstrømming til bydelen, og målsettingen er å trekke folk fra hele Østlandet og ikke minst Oslofjord-regionen som har et meget godt og stort jazzmiljø. Det vil bli organisert hotelpakker og fra Sarpsborg vil det bli satt opp jazzferje t/r på fredag og lørdag De fleste konserter vil være gratis, noe som nok vil bidra til mye folk og på programmet står noen av Norges fremste jazzartister som har satt sitt preg på jazzfestivaler i Norge gjennom mange år. Lokale Østfold utøvere vil også prege programmet. Magnolia Jazzband, Hot Club de Norvegé, Tricia Boutté trio (med veteranene Jan Inge Melsæter og Ivar Andresen), Nane Früstuckl og Heli Puntsenberger fra Østerrike slår seg sammen med Europas fremste dobro/weisenborn utøver, vår egen Knut Hem ( Øystein Sunde musiker, Reidar Larsen bluesband m.fl.)Detteer bare noen av de utøverne som kommer til Gamlebyen i Fredrikstad. Det blir New Orleans parade gjennom Gamlebyen under ledelse av Jan Inge Melsæter (som har ledet jazzparaden i Molde i mange år) og Silver Fox Syncopeters samt festivalmusikere og mange Østfold-musikere. «Jazzdamene» som har preget paraden under Oslo Jazzfestival stiller, likeså paradedeltakere fra Robert Normann-festivalen i Sarpsborg. Spillesteder i Gamlebyen blir Østre Fredrikstad Kirke, Tamburen, Majorstuens kro og stue samt Gamlebyen Kulturhus og Cafe Magenta, og skulle været slå til blir en del av konsertene utendørs for de spillesteder som har mulighet til det. Målsettingen er at denne første festivalen vil være starten på noe som skal utvikle seg med årene og hvor enda flere aktører i Gamlebyen er med. Hyggelig er det å starte en ny festival i Fredrikstad når selve byen fyller 450 år.