Back to All Events

Temakveld og quizkveld med Marta Breen - Høgskolen i Østfold, Fredrikstad

Vi i FO-Studentene har gleden av å invitere til temakveld og quizkveld med forfatter og spaltist Marta Breen. Hun har skrevet flere bøker om kjønnsroller, feminisme og kvinner i norsk samfunnsliv. I foredraget ”F-ordet” snakker hun om behovet for feminisme i 2017. Med humor og bilder viser hun fram en rekke eksempler på hvordan medier og populærkultur ofte framstiller kvinner og menn på stereotypt vis. Hun snakker om ”det mannlige blikket” og om hvordan du selv kan yte motstand mot det kommersielle presset. Foredraget er delvis basert på boka ”F-ordet. 155 grunner til å være feminist”, som ble tildelt Kulturdepartementets fagbokpris i 2015. Forfatter Marta Breen var lei av at nyhetene, historiebøkene og quizkveldene ble dominert av menn. Hun laget sin egen uhøytidelige quizbok: ”Hva vet du om damer?” som inneholder 500 spørsmål i et bredt utvalg av kategorier bl.a. hvor mange ganger vant Grete Waitz New York Marathon? Hva er tittelen på Vigdis Hjorths siste roman? Og hvem sa «Jeg elsker champagne, og den bør være tørr og gratis!»? I denne quizboka finner du alt fra politikk og vitenskap til sport og kultur. Etter foredraget om ”F-ordet” vil Marta kjøre quiz basert på quizboka der Marta spør, dere svarer! Det vil bli enkel servering. Arrangementet er gratis for alle FO-medlemmer. 150,- for ikke-medlemmer. 50,- for studenter som ikke er medlemmer. Vel møtt! Mvh. FO-Studentene ved Høgskolen i Østfold.