Back to All Events

Silya & The Sailors - Askim kulturhus

Dette blir vilt og deilig! Silya and the Sailors er kjent for å være et fyrverkeri på scenen, her spares det ikke på noe. Vi garanterer en rå start på lørdagskvelden.

Silya & The Sailors består av vokalist og låtskriver Silya Nymoen og et utvalg håndplukkede musikere, The Sailors, fra både USA og Norge.

Silya er født i Oslo utdannet seg som danser ved Statens Balletthøyskole og begynte å jobbe i Musikaler. Som vokalist startet hun i den banebrytende hiphop gruppa Multicyde. I 2006 flyttet hun til New York og drev med musikk der.

I Norge ble hun allment kjent da hun kom hjem og var med i «Stjernekamp» på NRK og ble kåret til «Norges Ultimate Entertainer» i 2013. Silya satte sammen et nytt band som la grunnlaget for Silya & The Sailors, med trommer, bass, gitar, trombone og vokal som besetning. Dette ble starten på en ny kurs, med Silya som kaptein.

Dette åpnet mange dører i hjemlandet, og albumet «Unanchored» ble i 2014 gitt ut på Silyas eget label. Albumet ble innspilt i et studio i Brooklyn med hennes amerikanske «Sailors». Albumet mottok strålende kritikk og Silya turnerte Norge rundt samme sommer med sitt norske mannskap av «Sailors».

Silya er ei tøff dame med en fantastisk stemme og med stor variasjon i musikken sin.