Back to All Events

Alice i Eventyrland - LØRDAG KL. 12 - Sarpsborg scene

Diorama Sang Dans og Drama presenterer klassikeren ALICE I EVENTYRLAND på Sarpsborg scene.

Musikalen er basert på Lewis Carrols bok fra 1865.

Barneboken regnes som et mesterverk i sjangeren «drømmelitteratur», og viser gjennom språk og innhold at drømmene har sin egen absurde logikk.

Den brøt med tidligere barnelitteratur ved at den først og fremst ser ut til å være skrevet som underholdning, uten noen åpenbar oppdragende hensikt.

Vi har vel alle hørt historien om Alice som pga sin nysgjerrighet følger etter en hvit kanin til Eventyrland. I møtet med eventyrkarakter som Tweedle Dee og Tweedle Dum, Blomstene fra Gylden Aftensol, Hattemaker og Hjerterdronning blir Alice sin virkelighetsoppfatning snudd på hodet.

Hun må ta på seg den voksne og ansvarsbevisste rollen i møtet med karakterenes barnslighet, og får føle på kroppen hvor forskjellige man kan bli behandlet som liten og stor.

Fortellingen inneholder en rekke ordspill, logiske snarer, tilsynelatende selvmotstigelser og enkle matematikknøtter og tallforvrengninger. Flere av samtidens dikt blir også parodiert.

Diorama kan ikke love en forestilling med oppdragende virkning. Derimot lover vi en svært underholdende kveld i eventyrets navn, hvor også publikum blir utfordret i sin virkelighetsforståelse?

Det må jo ha vært en drøm? Eller må det egentlig det?

Forestillingen passer for barn fra 3 år.

 

Produksjon og regi: 
Anne Mari Elvestad og Wanja Engdal

Hattemakeren: 
Philip Bøckmann

Alle andre roller: 
Barn og ungdom fra Diorama Sang Dans og Drama

 

Forestillingen spilles

Torsdag 30. mars  kl. 18.00

Lørdag  01. april kl. 12.00 og 16.00

Søndag  02. april kl. 12.00 og 16.00