Back to All Events

SIMON SEBAG MONTEFIORE OG DYNASTIET ROMANOV - Litteraturhuset Fredrikstad

Lørdag 4. mars 2017
Klokken : 15:00 - 16:15

Pris: 100,–
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad 

Det legendariske Romanov-dynastiet kontrollerte gjennom flere hundre år Russland – og dermed over en sjettedel av jordens overflate. I sitt storslåtte dokumentarverk forteller Simon Sebag Montefiore historiene til 20 tsarer og tsarinaer. Dette en forrykende historie om triumf og tragedie, kjærlighet og død, og et helt essensielt portrett av imperiet hvis tid ved makten fremdeles preger dagens Russland.

Møt Simon Sebag Montefiore i samtale med journalist og forfatter Inger Merete Hobbelstad.

Simon Sebag Monterfiore studerte historie ved Cambridge, og er siden etablert som en av verdens fremste historiske forfattere, med russisk historie som spesialfelt. Blant hans bøker er Potemkin, Stalin, Den unge Stalin. Han er har også utgitt disse bøkene på norsk: Potemkin, 101 mennesker som forandret verden, Sasjenka, Ondskapens ansikter og Jerusalem.