Back to All Events

Hællæ verden! Film fra Iran - Fredrikstad bibliotek


Glad i film? Nysgjerrig på andre kulturer? På bibliotekets aller første filmfestival retter vi blikket mot Iran. Dette er første filmfestival i noe som vi håper vil bli en lang rekke. Til høsten ser vi nærmere på et annet land med sterk filmtradisjon. Arrangementet er støttet av Fritt ord. Gratis inngang! Program for festivalen: Fredag 31/3: 18:00: Åpning av festivalen, snacks og mingling i foajeen. 18:20: Irans historie og situasjonen i dag. Foredrag ved forsker og forfatter Yadullah Shahibzadeh. https://tinyurl.com/ztypqkx 19:00: Filmvisning i aulaen. Vi viser den prisbelønnede animasjonsfilmen basert på Marjane Satrapis tegneserieroman, som skildrer hennes oppvekst i Iran under og etter den islamske revolusjonen. (Aldergrense 11 år) 20:30: Filmvisning i aulaen: "Braving the Waves" (2016). Vi følger Roghieh, en ung kvinne fra landsbygda i Iran som har bygget opp en basar hvor flere hundre kvinner kommer for å selge mat og håndverksprodukter for å tjene til livets opphold. Alt går bra helt til borgermesteren i byen bestemmer seg for å rive basaren for å lage et kjøpesenter. Da tar Roghieh til motmæle og kjemper imot. (Samarbeid med Nordic/docs) Lørdag 1/4: 13:00: Filmvisning i aulaen for barn og familier. Bli med til det gamle persiske riket med flyvende tepper og magi! Vi viser en kjent og kjær tegnefilm. 15:00: Forfattermøte i foajeen: Soudabeh Alishahi er en iransk forfatter bosatt i Norge. Hun forteller om og leser fra sin roman "Smil" med handling fra Teheran (Gyldendal 2015)https://tinyurl.com/hsotqm5 16:00: Introduksjon av ettermiddagens/kveldens filmer ved filmviter Magdalena Tutka-Gwozdz. I foajeen. 16:30: Filmvisning i aulaen: "Nader og Simin - et brudd" (2011). Regissør Asghar Farhadi har vunnet en rekke priser for denne filmen som er blitt kalt både et lite mirakel og et mesterverk.https://tinyurl.com/jm7wo87 (Tillatt for alle, men egner seg for ungdom/voksne) 18:30: Filmvisning i aulaen: "Taxi Teheran" (2015). Bli med regissør Jafar Panahi på en uforglemmelig taxitur gjennom Teherans gater.https://tinyurl.com/hxcogms (Aldersgrense 9 år) Vi gjør oppmerksom på at vi grunnet annonseringsrettigheter ikke kan gå ut med alle titler på nett. Spør oss gjerne neste gang du er innom biblioteket! Arrangementet er støttet av Fritt Ord og Den lille nøttefabrikken. Det vil bli mulighet for å få kjøpt seg en matbit.