Back to All Events

The Country på Askim Kulturhus

Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og pianotrioen In The Country har innledet et spennende samarbeid. Det startet med en konsert i Berlinfilharmonien våren 2014 hvor flere andre norske jazzmusikere også var med. Publikum i salen, platekjøpere og anmeldere var svært begeistret. Samarbeidet gav mersmak og Reiersrud, Slettahjell og In The Country ønsket å videreføre prosjektet i studio. Høsten 2015 kom resultatet i form av albumet «Trail of Souls». Livealbumet fra konserten «Norwegian Wood» ble Spellemanns-nominert

Trail of Souls kombinerer amerikansk gospel og blues med den nordiske sounden på utsøkt vis. Allerede fra åpningsporet Borrowed time hører vi Pål Hausken og Roger Arntzens slepne komp bygge opp under Morten Qvenilds velvalgte synth- og pianotoner. Reiersruds etniske, bluesy gitar kompletterer instrumentavdelingen og Solveig Slettahjell fullfører lydmaleriet med sine vakre og slående fraseringer.

Den enestående kreativiteten de fem innehar forsterkes i dette musikalske møtet og på «Trail of Souls» blir helheten mye mer enn summen av hver enkelt.

Tonen er satt, og resten av albumet fortsetter reisen i kjente og mindre kjente låter med soul som fellesnevner. Gled deg til å høre et stjernelag av norske musikere gå dypt inn i sjelen.

Besetning:
Knut Reiersrud – vokal/gitar
Solveig Slettahjell – vokal
Pål Hausken – trommer
Roger Arntzen – bass
Morten Qvenild – piano