Back to All Events

HANS-WILHELM STEINFELD: RUSSISK RABALDER - Brygga Kultursal Halden

Han har blitt servert kaffe av Putin, drukket vodka med Jeltsin, og han har kjent Gorbatsjov siden 1975. Hør Hans-Wilhelm Steinfeld fortelle om sitt fantastiske liv som korrespondent i Russland og på Balkan.

Er du interessert i historie, politikk og kraftfulle anekdoter passer dette foredraget for deg. Steinfeld har levd og åndet for Russland, internasjonal storpolitikk og kritisk journalistikk hele sitt liv.
Denne kvelden byr Hans-Wilhelm publikum opp til et halvannen times foredrag du sjelden vil glemme. Tidspunktet for kåseriet er ikke tilfeldig: I år er det 25 år siden supermakten CCCR ble nedlagt nyttårsaften 1991, og det er 60 år siden den kalde krigens blodigste tragedie skjedde, folkeoppstanden i Ungarn og russernes invasjon der som krevde 3000 menneskeliv.

Steinfeld arbeidet i NRK i 37 år, hvorav 18 år som korrespondent i Moskva. Han har også vært NRKs korrespondent på Balkan med sete i Budapest og Beograd. Steinfeld er utdannet lektor i sovjetrussisk og økonomisk historie (Cand.philol) fra Universitetet i Bergen, og han studerte i Warszawa, Sarajevo og i Moskva. Han har i årevis forelest på NHHs Executive Master courses i internasjonalt lederskap. Steinfeld har utgitt 12 bøker, og han er tildelt Cappelenprisen, Peer Gynt-prisen, Narvesenprisen, Skandinaviska Journalistprisen og er innehaver av Litauens frihetsmedalje. I dag er han partner i kommunikasjonsbyrået Corporate Communications AS.

Kåseriet «Russisk rabalder» rommer:
• «Tillitens visittkort» mellom Norge og Russland gjennom 1000 års historie
• Den russiske manns problematiske selvbilde som aggresjonsfaktor. I russisk skjønnlitteratur stod «det overflødige mennesket» helt sentralt
• Russisk humor grundig illustrert
• «Russisk rabalder» avsluttes med kulturrabalderet rundt verdensberømte, russiske kulturskikkelser de siste 60 år

Foredraget varer i 1 time og 50 minutter.

Earlier Event: February 8
Anne Kat Hærland - Gudbedre - Parkteatret
Later Event: February 8
Anne Kat Hærland - Gudbedre