Back to All Events

KAN DU STOLE PÅ DET DU HUSKER? - Litteraturhuset Fredrikstad

Tirsdag 7. februar 2017
Klokken : 19:00 - 20:00

Pris: 100,–
Sal: Thygesen
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

Hukommelsen er en svært upålitelig venn som følger noen helt egne regler – og noen minner er aller best glemt. På nesten magisk vis henter hjernen fram informasjon og gjenskaper øyeblikk for oss. Hvordan er barns hukommelse annerledes enn eldre folks minner? Hvordan kan vi bli bedre til å lære? Hvordan leve med traumatiske minner, og hvordan leve uten minner i det hele tatt?

Nevropsykolog Ylva Østby og søsteren hennes, journalist og forfatter Hilde Østby tar oss med på en forrykende rundreise i hukommelsen.

Å dykke etter sjøhester handler om falske minner, glemsel, hukommelsesteknikker og minnehoper, og i boken snakker de to forfatterne med en mann som har mistet all hukommelse, en Utøya-overlevende, ti dykkere, fire stormestre i sjakk, en kriminaletterforsker, en operasanger, en hukommelsesmester, en quizdronning, forfatter Linn Ullmann, Nobelpris-vinner Edvard Moser, Snøhetta-arkitekt Kjetil Trædal Torsen, klimaforsker Chris Field, blogger Ida Jackson, samt at de sender sin egen søster Tonje ut av et fly i fallskjerm for å høre hvordan det er når livet passerer revy.