Back to All Events

Håvard Gimse - Askim kulturhus

Askim kulturhus er stolte av å presentere en av vårens absolutte store øyeblikk. Håvard Gimse, en av Norges fremste pianister, skal hedre kulturhusets nye Bechstein flygel med en uforglemmelig og unik konsert.

Håvard Gimse har etablert seg som en av Norges fremste musikere med et ekspansivt repertoar som favner over 30 fremførte pianokonserter. Han er ettertraktet både som solist og som kammermusiker. Vi garanterer en kveld du sent vil glemme, når kulturhusets nye Bechstein flygel her får vist hva det er godt for i hendene på Håvard Gimse.

Håvard Gimses forkjærlighet for skandinavisk og norsk klassisk musikk har gjort han til en av de mest innflytelsesrike artister på denne arenaen. Gjennom sitt arbeid med å fremme mindre kjent musikk fra denne regionen har han høstet gode kritikker. Han har mottatt både Sibelius og Grieg Prisen for sine interpretasjoner, og priser fra Diapson og Gramophone Chritics Choice.

Som konserterende pianist har Håvard gjort omfattende turneer i Skandinavia, og spilt med orkestre som Stockholm Filharmoniske Orkester, Oslo- og Bergen Filharmoniske orkestre, Finske Radio, Århus Symfoniorkester og Norrkøping Symfoniske Orkester. Videre har han gjestet mange internasjonale kjente symfoni orkestre fra blant annet England, Tyskland, Belgia og Japan.

Håvard Gimse har gitt konserter på mange av verdens mest prestisjetunge konsertscener. Gjennom samarbeid med andre musikere, skuespillere og andre kunstnere har Håvard utviklet flere suksessfulle og etterspurte konsertkonsept. Her kan blant annet nevnes hans samarbeid med Arve Tellefsen i anledning Ole Bulls 200-årsdag, og hans forestilling med skuespiller Lise Fjeldstad som presenterer klavermusikk og poesi under ulike tema.

Gimse er en svært ettertraktet festivalmusiker. Han er jevnlig gjest ved de norske musikkfestivalene, så som Festspillene i Bergen og kammermusikkfestivalene i Trondheim, Risør, Stavanger og Oslo. Håvard er professor ved Norges Musikkhøyskole, og gir i tillegg jevnlige masterclasser i inn- og utland.