Back to All Events

Promille - en studie av norsk drikkekultur - Sarpsborg scene, Folkets Bar

Velkommen til humoristisk, alvorlig og musikalsk teater i Folkets Bar!

En voksen kvinne møter seg selv gjennom en promillereise fra 0-4,0. På scenen står Tiril Pharo med glasset i hånda, full av forventning til kveldens fest. Eller eksperiment om man vil.

Til levende cellospill fra medaktør Isak Anderssen blir publikum med på en heidundrende fyllekule, der kvinnen går gjennom alle stadier av beruselse. Fra det første glasset med røde glade kinn, gjennom pinlige bekjennelser og fyllehistorier og til full rølpefest der hun danser på bordet og synger skrålende. Hun går hele linen ut og ender i blackout og full kollaps.

Forestillingen befinner seg i spennet mellom alvor og hysterisk komikk. Lite er så morsomt som fulle mennesker som driter seg ut, ingen er så ærlige som fulle folk. Samtidig blir vi smertelig oppmerksom på fyllas baksider. Tiril Pharo får brukt hele sitt skuespillerregister. Det lekes med dialekter og ulike stereotyper vi alle kan kjenne igjen parodieres. Hun tar fylla på kornet og går inn i både det sørgelige og det festlige. Hun er seg selv og samtidig alle andre.

Isak Anderssens komposisjoner og sjangerlek med gamle drikkeviser og ulike stilarter gjør eksperimentet både poetisk og tøysete. Bli med på fest med Herr og fru Ola Nordmann og deres særegne drikkekultur. Skål!

Promille produseres av Scenekunst Østfold.

MOSS AVIS (terningkast 5): "Skuespiller Tiril Pharo fra Spydeberg er ny for undertegnede, men overrasker stort. Med ansiktsuttrykk og mimikk som får Rowan Atkinson til å skjelve i buksene, begir hun seg ut på en vei gjennom den norske drikkekulturen, fra den første, trygge vodkashoten, til den siste drinken som fører henne inn i en tilstand som fullstendig dritings. (...) Scenekunst Østfold har laget en perle av en forestilling."

 

Om skuespillerne:

Tiril Pharo er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole. Hun spiller, skriver, regisserer, produserer og underviser teater. Hun har særlig jobbet med å lage interaktive teaterforestillinger, som skuespiller har hun jobbet på de fleste av institusjonsteatrene i Norge og turnert land og strand med egne og andres teaterproduksjoner på det frie scenekunstfeltet. Tiril bor på en gård i Spydeberg. Der er hun økologisk sauebonde og driver Teatercamp – hvor barn, ungdom og voksne lærer grunnleggende skuespillerteknikk i ferier og helger. I to omganger har grupper fra Teatercamp deltatt i DUS-Den Unge Scenen, på festival på Scenekunst Østfold.

I 2014 skrev og iscenesatte Tiril Spillet om Grunnloven på Spydeberg Prestegård – en stor utendørs familieforestilling med 40 aktører og 20 hester. Promille er første samarbeid mellom Isak Anderssen og Tiril Pharo. De er begge bosatt i Indre Østfold, og er glad for å samarbeide med Scenekunst Østfold på tvers av avstandene i fylket.

 

Isak Anderssen er bosatt på Knapstad i Hobøl kommune og har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Hans musikalske produksjon spenner vidt: Elektronisk og akustisk, for konsertsal og scene, lydskulpturer og plateproduksjoner. Han har en omfattende diskografi, og har også bidratt på utgivelser hvor både Arne Nordheim og Røyksopp har vært representert. I tillegg til egne prosjekter, turnerer han året rundt med konsert- og verkstedsproduksjoner for barn og unge gjennom Drivhuset – stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid, som blant har resultert i forestillinger med kulturskoler i Østfold.

Earlier Event: February 16
Opera på Bryggerhsuet - Bryggerhuset Syd
Later Event: February 18
Kong Frederiks tidsmaskin - City Scene