Back to All Events

Susanna - Konsert - Moss Kirke

Konsert med Susanna // 10. februar (19.30) // Moss Kirke

Arena, Moss kirke- og kultursenter & House of Foundation inviterer til konsert med Susanna i Moss kirke 10. februar.

Susanna er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød, og har utgitt musikk i over et tiår allerede, på uavhengige labler som Rune Grammofon og Grappa Musikkforlag, og gjennom eget plateselskap siden 2011. Hun er kjent for sine personlige forvandlinger av sanger av blant annet AC/DC, Dolly Parton, Thin Lizzy og ABBA, men også for sine sterke originaler, tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og samarbeid med blant annet Ensemble neoN, Jenny Hval, Bonnie ‘Prince’ Billy, John Paul Jones, SDan Westerhus, Tord Gustavsen, Jessica Sligter og Tuva Syvertsen. Albumene ‘The Forester’ og ‘Meshes of Voice’ vant begge Spellemannprisen i Åpen Klasse i 2013 og 2014, i 2015 ble Susanna tilldelt Radka Toneff Minnepris og i 2016 mottok hun Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris DNB-prisen. Susanna er komponist for besttllingsverket på Vossa Jazz 2017.

Susanna (foto: Anne Valeur / Signe Fuglesteg Luksengard)

Susanna (foto: Anne Valeur / Signe Fuglesteg Luksengard)

Til Moss Kirke kommer Susanna med fullt band, Susanna; flygel, vokal og elektronikk, Helge Sten; gitar, Jo Berger Myhre; bass og elektronikk, Andreas S.Løwe; keyboards, Fredrik Wallumrød; trommer/el-trommer, vokal. Disse musikerne spiller også med blant annet Bernhoh, Nils Petter Molvær, Frida Ånnevik og Hanne Kolstø.

Triangle er soulmusikk for tapte sjeler. Susannas første soloalbum siden 2012, og hennes ellevte album totalt, er en mastodont av en singer/songwriter utgivelse. Albumet består av 22 låter, nær 70 minutter med dyptpløyende og utrykksfulle tekster, og åndelighet som overordnet tema. Uttrykket er dramatisk, sammensatt og variert; instrumenter som fiolin, tuba og langeleik er smeltet sammen med synth, samples og programmering. Albumet ble utgitt 22. April via SusannaSonata, og motakelsen har vært overveldende god. Utgivelsen ble ved årets slutt inkludert i Årets Beste Album 2016 i blant annet Klassekampen, GAFFA og Prog Magazine.

«Dette er Susannas beste og mest blendende album til nå” 6/6 Aftenposten

“Skimrende skjønnhet” og “Et vakkert verk. Et rikt verk. Et ambisiøst verk.” 6/6 Klassekampen

«…et kunstnerisk gjennombrudd for Susanna.” Morgenbladet

“…overveldende, karrieredefinerende album.” Dagens Næringsliv

«Kunstnerisk triumf fra Susanna.» 5/6 Dagsavisen

«Musikalsk nytelse» 5/6 GAFFA

“Detaljerik minimalisme med fantastsk variasjon.” 9/10 Musikkn