Back to All Events

BYEN VÅR – STEN WALTER KARLSEN OM BYJUBILEET 1917

Byen Vår» – er en serie foredrag vi presenterer gjennom jubileumsåret 2017 – for å markere Fredrikstad 450 år!

Det er hele 8 foredrag i serien – alle med spennende historiske tema og interessante foredragsholdere – spredt på Fredrikstad Museums arenaer gjennom året, dette er det siste foredraget i vår lille serie.

Fredrikstad feiret for første gang byjubileum i 1917, da det var 350 år siden byen ble grunnlagt. Jubileumsfeiringen varte i bare èn dag og var sentrert rundt besøket av Kong Haakon VII som avduket statuen av byens grunnlegger, Frederik II, på torget i Gamlebyen, og som la ned grunnsteinen til byens nye bibliotek.

Torsdag 5. oktober kan du høre journalist og redaksjonssekretær Sten Walter Karlsen fortelle om byjubileet i 1917, om denne korte og hektiske feiring tilknyttet jubileet, og om at det var nettopp under forberedelsene til dette jubileet at det for første gang ble fastslått at byen ble grunnlagt 12. september 1567. I Fredrikstad trodde man nemlig tidligere at den rette dato var 16. august.

Tid: Torsdag 5. oktober kl. 19.00
Sted: Fredrikstad Museum, Tøihuset, Gamlebyen
Billetter: 100 kr – (Forhåndssalg av billetter via Ticketco)

Velkommen!

Earlier Event: October 4
HØSTFERIE PÅ BORGARSYSSEL
Later Event: October 6
Med rødvin og sang - Lilles 2.etasje