Back to All Events

Barnas ingeniørdag - INSPIRIA science center

Lørdag 28. oktober blir en spennende dag på INSPIRIA, full av aktiviteter med teknologi, bygging og skaperglede! I samarbeid med NITO arrangerer vi nemlig Barnas ingeniørdag. NITO sponser halvparten av inngangsbilletten denne dagen!

 

Skaperglede og oppfinnelse er i fokus i denne lørdagen. Her kan både liten og stor være oppfinner i vårt aktivtetsverksted, enten om du følger spennende oppskrifter eller skaper noe på egenhånd.  Lag en konstruksjon med Strawbees, bygg en avansert solcellebil eller vær ingeniøren bak raketten som flyr lengst! Bli med på teknologikonkurranse der finaledeltakerne konkurrerer mot gjestene på Vitensenteret Sørlandet og Vitensenteret Innlandet!

Inspiria-web-618565.jpg

Når?
Lørdag 28. oktober 2017 kl. 11.00 - 16.00. 

Program
11:30 Planetariet - Reise i verdensrommet
12:00 ScienceAktivitet - Crazy carts
12:30 AktivitetsLab – Vindmølle
13:00 Mini-Show med Quiz
13:30 Planetariet - Reise i verdensrommet
14:00 ScienceAktivitet – EnerSKI
14:30 AktivitetsLab – Strawbees
15:00 Gyro Xtreme astronautsimulator

I tillegg blir det ekstraordinær planetarievising og spennende aktivitetsverksted: 
12.00 - 16.00 | Tre ulike aktivitetsverksted Strawbees, Solcellebil og Papirrakett
12.00 - 14.00 | Konkurranse - Bygg den ­raskeste LEGObilen og delta på LEGOrace
12.30 og 13.00 og 14:30 og 15:30 | Planetariet Se planeter og ingeniørkunst i verdensrommet
13.00 | Science show
15.00 | Premiering LEGOrace 

Spennende aktivitetsverksted
Strawbees

Lag en oppfinnelse med sugerør! Til byggeaktiviteten brukes såkalte Strawbees (www.strawbees.com) en festeløsning som lar deg koble sugerørene sammen på utallige måter. Sugerørene lar deg enkelt erfare styrker og svakheter i konstruksjonen og bare fantasien setter grenser for hvilke oppfinnelse du lager. 

Solcellebil
Solcellebilen er en aktivitet hvor du blir kjent med energibegrepet og energikilder gjennom å løse praktiske oppgaver i LEGO. Her er oppgaven å bygge en bil som beveger seg ved hjelp av solenergi og å eksperimentere med energi.

Inspiria-web-1658.jpg

Papirluftrakett
Å lage en luftrakett som skal sveve langt er ren vitenskap. Her forsker du deg frem til rakettens form og oppbygning. Flyr den lengst med tre eller fire finner? Hva om de står litt på skrå? Dette er en aktivitet som er moro for både liten og stor!

Kun kr 50,- i inngangsbillett
Dagen er sponset av NITO - Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer, og inngangsbillett er kun kr. 50,- denne dagen. Barnas ingeniørdag er et utvidet tilbud fra det som ellers tilbys hos INSPIRIA. Tilsvarende arrangement finner sted flere steder i landet. I tillegg skal vi ha en teknologikonkurranse, der vi kårer dagens vinner - ikke bare her på vitensenteret, men i konkurranse med de andre oppfinnerne på Vitensenteret Sørlandet og Vitensenteret Innlandet!  

Velkommen til en inspirerende dag!