Back to All Events

Fermenteringskurs for nybegynnere! - LYNX Medisinske Senter

FERMENTERING - HVA ER DET?
Fermentering er i vinden som aldri før! Og dette er ikke uten grunn. Fermentert mat og drikke har nemlig vist seg å ha svært god innvirkning på vår helse! 

Enkelt fortalt er fermentering gjæring av mat og drikke. Som en følge av denne prosessen får vi mat og drikke som er stappfulle av blant annet SNILLE, GODE BAKTERIER (probiotika) som vi trenger i tykktarmen vår. Det dannes også mange VITAMINER som kroppen trenger for å ha det bra, og i tillegg blir MATEN LETTERE Å FORDØYE og NÆRINGSOPPTAKET BEDRES. Mange opplever rett og slett at fordøyelsen bedres og at hele kroppen får det bedre!

Fermentering har funnet sted i mange år, og er i utgangspunktet en gammel måte å konservere maten på. I dag fermenterer vi først og fremst på grunn av alle de fantastiske helseeffektene dette gir. 

Det kommer stadig mer forskning som viser sammenhenger mellom en dårlig tarmflora og ulike helseplager og sykdommer. Av disse kan man blant annet nevne ME/kronisk utmattelse, stoffskifteproblematikk, leddgikt, fordøyelsesbesvær, psykisk sykdom og diabetes. 

Det sies at så mye som 70-80% av immunforsvaret vårt sitter i tarmsystemet. Vi er faktisk totalt avhengig av at det bor snille bakterier i tarmen vår for at kroppen skal fungere å ha det bra, både fysisk og psykisk. Hvordan kan vi da unngå å stelle pent med fordøyelsen? Jo flere bakteriestammer du har i tarmen din, jo bedre helse vil du kunne få! Dette tilfører vi kroppen gjennom å innta fermentert mat og drikke.

Vi får tilbakemeldinger fra tidligere deltakere om bedre fordøyelse, bedre hukommelse og «klarere» hjerne. Noen sier at de etter en stund med fermentert kost opplever at de tåler mer av mat de tidligere ikke tålte så godt. 

EN GOD TARMFLORA ER HELT ESSENSIELT FOR GOD HELSE!

HELSEEFFEKTER ved fermentering:
- bidrar til å tilføre tarmen din gode bakterier og vitaminer, samt at det gjør maten lettere fordøyelig
- kan styrke fordøyelsen din. Flere sier at de etter en stund med fermentering tåler mat de tidligere reagerte på, i mye større grad.
- kan styrke immunforsvaret ditt
- kan bidra til mindre betennelser
- kan bidra til balansering av hormoner
- kan bidra til stabilisering av blodsukkeret
- kan bidra til å bedre magesyreproduksjonen
- kan gi mindre tretthet og slapphet, og mer energi!
- er enkelt, godt, sunt og morsomt!

DETTE FÅR DU VED Å DELTA PÅ KURSET:
På kurset vil du lære hvordan du på best mulig måte kan ta vare på fordøyelsen din. En del av kurset er også praktisk tilrettelagt og du får laget flere fermenterte emner som du tar med hjem.
Vi fermenterer: 
o Surkål
o Ketchup
o En variant av grønnsaker
(økologiske råvarer og glass til oppbevaring er inkludert i prisen)
- vi prater om Kombucha – og tar en smak av denne nydelige sprudlende fermenterte teen!
- litt informasjon om kraftbasert mat og hva kraft kan gjøre for helsa di!
- om du ønsker: Surdeigsstarter til surdeigsbakst
- kurshefte med oppskrifter, tips og råd!

Vi dykker inn i vårt spiskammers og serverer smaksprøver på fermentert mat og drikke!

PRIS:
Pris for kurs er 975,-. Informasjon om betaling vil gis pr. mail ved påmelding. 

PÅMELDING:
Du melder deg på ved å sende en mail til: post@lynxmedisinske.nhn.no
Skriv ditt fulle navn og adresse, samt dato for kurset du ønsker å delta på. 

HJERTELIG VELKOMMEN SKAL DU VÆRE TIL INSPIRERENDE OG LÆRERIKE TIMER MED FERMENTERING HOS OSS PÅ LYNX!