Back to All Events

RETTSAKEN MOT EIRIK JENSEN - Litteraturhuset Fredrikstad

Saken mot Eirik Jensen er Norges største politiskandale. Enten handler det om politikorrupsjon, eller så er det en enorm etterforskningsskandale.


«Rettssal 250» følger rettsprosessen på nært hold frem til domsavsigelse, og forteller flere historier: Om 17 tonn hasj, som med eller uten politiets hjelp er havnet eller ikke havnet i Norge. Om ulike politikulturer og konfliktene mellom de som er på gata og de som sitter på kontorene. Dessuten kaster boka lys over hvor godt rettsstaten egentlig fungerer.

«Rettssal 250» er en «Oslo Noir», et dypdykk i ukjente sider av hovedstaden. Det er store summer å tjene på narkotika. Det tiltrekker seg de mest hensynsløse kriminelle, de frekkeste svindlerne, de feigeste tysterne, de mest hevngjerrige. I boka, og i rettsdramaet den skildrer, møter du et godt utvalg av dem.

Forfatter og journalist Torgrim Eggen har fulgt rettsaken fra dag til dag og forteller.