Back to All Events

TIL BARNETS BESTE – EN SAMTALE MED ÅSA LINDERBORG OG MONICA ISAKSTUEN - Litteraturhuset Fredrikstad

Mandag 30. januar 2017
Klokken : 19:00 - 20:15

Pris: 100,–
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad

I fjor fikk Monica Isakstuen sitt litterære gjennombrudd med romanen Vær snill med dyrene. Karen og den navnløse ektemannen mislykkes, et ekteskap går i oppløsning ­– og Karen går med på å dele omsorgen for den lille datteren med faren. Mens alt inni henne er i opprør. Åsa Linderborg slo gjennom litterært med den selvbiografiske oppvekstskildringen Meg eier ingen fra 2009. Åsa er bare fire år gammel da moren forlater henne og faren – en alkoholisert verkstedarbeider som Åsa elsker inderlig, samtidig som hun skammer seg over ham.

Møt de to i samtale med Kjell Jørgen Holbye.

Monica Isakstuen debuterte med romanen Avstand i 2009 og har siden gitt ut diktsamlingen Alltid nyheter og romanen Om igjen. Vær snill med dyrene var hennes definitive gjennombrudd.

Åsa Linderborg er historiker, forfatter, skribent og kulturredaktør i Aftonbladet, og er blant Sveriges mest markante offentlige stemmer. Meg eier ingen ble nominert til Augustpriset og har solgt i 270 000 eksemplarer. Boken ble adaptert til film i 2013.

Foto Monica Isakstuen Paal Audestad

Fotokredit Åsa Linderborg: Gyldendal Norske Forlag