Back to All Events

Sarpsborggalla 2017 - Sarpsborg scene

Sarpsborgs egen Oscar-utdeling!

Sarpsborggallaen er et samarbeid mellom idrettsrådet, kulturrådet og musikkrådet, som sammen med Sarpsborg scene, kommunen og isarpsborg vil markere det rike mangfoldet – og de høye toppene – i det lokale idretts- og kulturlivet.

Etter at gallaen ble gjennomført for første gang i fjor, er det en glede å ønske velkommen på ny den 28. januar 2017 kl. 19.00. Og det er ikke et hvilket som helst år vi da skal se tilbake på!

Mye har skjedd i 2016. Noe av det skal gjenspeiles i programmet under Sarpsborggallaen. Men vi skal også se framover, i den forstand at en rekke dyktige unge musikere, skuespillere og idrettsutøvere skal få vise hva de kan fra scenen.

I år er det Malin Schavenius og Markus Rosså som skal lede gallaen. Schavenius var på scenen også under fjorårets galla, men da som mottaker av Sarpsborg kommunes kulturpris for sitt langvarige arbeid for barn og unge, særlig gjennom barne- og ungdomsteateret Villekulla. Men hun har også en lang karriere som artist bak seg, og kommer til å vise flere sider av seg selv under gallaen.

Markus Rosså er bare 10 år gammel, men har gjennom 2016 markert seg på flere fronter: Han var med på å holde tale for kong Harald da kongen kom i båt til Sannesund under tusenårsfeiringen den 29. juli, og han var konferansier sammen med Dennis Storhøi under jubileumskantaten på torget. I tillegg hadde han en stor rolle i Villekullas oppsetning av det helt nyskrevne stykket "Magimysteriet", som ble framført på Sarpsborg scene i desember.

Av andre underholdere som blir å se på scenen, finner vi blant andre følgende:

Ulrikke Brandstorp
Sveinung Eide Hansen
Rockekoret
Sarpsborg turnforening
Kampsport
Villekulla
Korpsinnslag
Elever ved kulturskolen underholder i pausen
...og et meget bra husband under ledelse av Espen Mangen.Og selvsagt: Det skal deles ut priser!

Ordfører Sindre Martinsen-Evje skal dele ut Sarpsborg kommunes kulturpris. Tradisjonen tro deler også kommunen ut en hedersbevisning til medaljevinnere i ulike mesterskap.

Sarpsborg idrettsråd og Sarpsborg musikkråd skal også dele ut priser. Idrettsrådet har gjennom mange år delt ut prisene «Årets unge talent» og «Idrettsrådets hederspris». Disse ble delt ut på Sarpsborggallaen for første gang i fjor.

Sarpsborg Musikkråd opprettet en egen pris til fjorårets galla, «Allegroprisen».

En publikumspris er også naturlig til et arrangement av denne typen. Denne prisen, som har fått navnet «Årets sarping», deles ut i samarbeid med Sarpsborg Arbeiderblad. I fjor fikk entusiasten Snorre Walther prisen for sin innsats for å få NRKs Sommerbåten til Høysand. På nyåret vil SA invitere leserne til å stemme på et knippe nye kandidater.

Vi garanterer for en fin opplevelse under gallaen, og håper å se nettopp deg!