Back to All Events

Creedence Night - Askim kulturhus

Vi husker alle den fenomenale musikken til Creedence Clearwater Revival på hitlistene på syttitallet.

Musikken er like levende den dag i dag. Dette takket være bandets frontfigur, John Fogerty som fremdeles gir ut plater og turnérer.

Clearwaters ble startet i Trondheim i 1998. Da som et sideprosjekt til Gluntan. Fredagene spilte bandet som Clearwaters, ”Born on the bayou”, lørdagene ble bl.a. ”La oss leve for hverandre” spilt – som Gluntan. I hver sin ende av musikkskalaen, kan en trygt si!

I 2011 ble Gluntan solgt til Bache Gabrielsen Band. Fra da av har det bare vært rock!

Clearwaters stiller med ny vokalist fra februar 2015 – Gil Edwards. Gil har bodd og virket som artist i vel 30 år. Ble først kjent i Norge som bassisten til Marius Müller i bandet ”Små hender”. Siden så har Gil turnért som trubadur ut fra Sunnmøre hvor han bor. Han har også gitt ut 2 CD`er.

Gil vokste opp i Oregon, hvor han raskt ble interessert i musikken i USA på syttitallet.  Også CCR. Han har spilt på samme festival som broren til John Fogerty, Tom Fogerty. Han har jamma med musikere fra Canned Heat. Spencer Davies har han også spilt med ved en anledning.

En rutinert sanger og musiker som får bandet til å låte veldig autentisk.

Selv mener han at han ser ut som en julenisse – men han ser mer ut som ZZ Top goes CCR!

Gil bor i dag i Skodje v/Ålesund hvor han og kona har pussa opp et gammelt skolehus. Til daglig har han eget skomakerverksted i Spjelkavik. Skomakeren som ikke bare ble ved sin lest.

På gitar finner vi Svein Grostad – en rutinert musiker fra Trondheim som bl.a. har spilt i Hardline, Scarecrows, Valhalla, Lip Service og Haze of Hendrix.

Dagfinn Ellefsen og trommeslageren Tor Gunnar Stokke har spilt sammen i 20 år i Gluntan og Clearwaters.

Bandet har nå vært på vegen i 18 år! Landets lengstlevende tributeband?

 

Earlier Event: January 21
Brødrene Konk. Da Capo! - St.Croix
Later Event: January 22
Danseloftets Nyttårsshow - Blå Grotte