Back to All Events

SNART SOVER DU – MØT HADDY N’JIE OG LISA AISATO - Litteraturhuset i Fredrikstad

Lørdag 24. september 2016
Klokken : 13:00 - 13:45

Pris: 50
Sal: Egalia
Arrangør: Litteraturhuset Fredrikstad 

Barn sover. Voksne sover. Dyr sover. Og årstidene sover, de også. Når vinteren er våken, da sover de tre andre. Og når vinteren skal få sove, da står våren opp fra drømmene sine. Etter våren våkner sommeren, og etter sommeren kommer høsten, og så er det vinter igjen …

Søstrene Haddy N’jie og Lisa Aisato har lenge hatt lyst til å lage en bildebok sammen. En nattabok om årstidene, som sover og våkner til liv. Resultatet ble kritikerhyllede Snart sover du.

Lisa Aisato er illustratør, forfatter og billedkunstner. Hun er mest kjent for bildeboka Odd er et egg, som utkom på Gyldendal Norsk Forlag i 2010. For bildeboka Don Fridtjof (2010), skrevet av Anna Bache-Wiig, ble Aisato Bragenominert. Våren 2016 høstet hun fantastiske kritikker for bildeboka Snart sover du, som hun laget i samarbeid søsteren Haddy Njie. 

Haddy J. N’jie er programleder og artist, spaltist, sanger, tekstforfatter og komponist. Hun har gitt ut CDene White lies (2005) og Welcome Home (2007). Siden 2004 har hun også vært medlem i den norskafrikanske teatergruppa Queendom der hun virker som tekstforfatter og skuespiller. Haddy er utdannet journalist har blant annet jobbet i NRK og frilanset for diverse aviser og magasiner. I dag er hun lørdagsspaltist i Dagbladet.