Back to All Events

Absence Crew – Danser som guder - Askim Kulturhus

Prisbelønte Absence Crew er norgesmestre i breaking – kjent fra blant annet Norske Talenter og som vinnere av Mitt dansecrew på TV2. I ekte Absence-stil har de nå skapt en ny breakeforestilling om norrøn mytologi. Her får du oppleve akrobatikk på ekstremt høyt nivå, fortryllende scenografi, spesialeffekter og kostymer du tror du bare har sett på film.

«Absence gjør norrøne guder til breakemestere i en forrykende dansekamp som imponerer (…) De gjør vanvittige krumspring, levende hjul og bevegelser raskere enn øyet kan følge. Absence danser fletten av alle og nå gjør de det som norrøne guder.»

Etter forestillingen får du hilse på danserne og prøve deg på noen av krumspringene i forestillingen. Du kommer til å kjenne vikingtrommenes rytme godt på kroppen.
Forestillingstid: 55 minutter.

Dansere
Christoffer Bottolfsen, Daniel Grindeland, Halvard Haldorsen, Piero Issa, Ole Petter Knarvik og Andreas Roksvåg. Fortellere/voiceover: André Eriksen og Ragnhild Hiorthøy.

Kunsterisk team
Idé og koreografi: Absence. Kunstneriske konsulenter: Tormod Løvold og Solrun Toft Iversen. Scenograf: Hans Petter Harboe. Lysdesigner: Einar Bjarkø. Kostymedesigner: Linn Therese Michelsen. Maskedesignere: Mette Noodt og Silje Lie. Komponister: DJ Embee (Looptroop) Jonathan Sigsworth, Håkon Lund (Warlocks), Canardus Horribilis & Hans Einar Apelland. Lydmiks: Tomtom Studio. Animatør: Wirat Johannessen (Neolab by Knowit). Illustrasjon: Gundsgn Design. Grafitti: Bares. Tekstforfattere “Vikingsang”: Kristian Winter & Tarjei Vatne. Dramaturg: Solrun Toft Iversen. Produsent Riksteatret: Emnet Kebreab.

Produsert av Absence i samarbeid med Den Nationale Scene.