Back to All Events

Omvisning i Olavs hall - Borgarsyssel museumKunnskapens Borg: Bli med på en omvisning i utstillingen på Borgarsyssel museums nye formidlingsbygg.

22. september har Borgarsyssel museums nye formidlingsbygg vært åpent i to måneder, og den som ønsker en omvisning i utstillingen med hun som har laget den har muligheten her. Konservator Hege-Beate Lindemark, som har vært kurator, tar med publikum rundt i jubilumsutstillingen, og forteller om arbeidet bak det ferdige resultatet. 

Kunnskapens Borg
Borgarsyssel Museum ønsker å bidra til historieformidlingen under Sarpsborgs tusenårsjubileum, og å gjøre sarpingene stolte av byen sin i et historisk perspektiv. I løpet av 2016 vil museet bruke mye tid og ressurser på å øke bevisstheten om Borg i den tidligste perioden av byens historie. Først og fremst skjer dette i museets nye utstilling i Olavs hall, som åpner 29. juli, men Borgarsyssel har også satt sammen en foredragsrekke som er kalt Kunnskapens Borg. Det er i hovedsak foredragsholdere som er kapasiteter på formidling av middelalderhistorie og arkeologi som er invitert til å delta i foredragsrekken Kunnskapens Borg.