Back to All Events

Monica Heldal - Askim Kulturhus

To år etter at hun slapp et debutalbum av sjeldent kaliber, er Monica Heldal klar med oppfølgeren.

Det snakkes ofte om karrierer som tar av som en rakett, men sjelden stemmer uttrykket så godt som i Monica Heldals tilfelle. Etter at hennes egenfinansierte demo ga hennes innpass på by:Larm i 2012, skjedde ting veldig raskt for den unge bergensartisten. Året etter kom debutalbumet “Boy From The North”, som ble overstrødd av strålende anmeldelser og terningkast fem fra blant annet VG, Dagbladet, Aftenposten, Dagsavisen og Bergensavisen – bare for å nevne noen.

Triumfferden fortsatte med oppvarming for storheter som Tom Petty, Bjørn Eidsvåg og Ben Howard, turnering med sistnevnte og deltakelse på hans “Burgh Islands” EP som toppet iTunes-listen i Storbritannia, samt spillejobber på kryss og tvers i Norge og utlandet. Debutalbumet innkasserte også to Spellemannpriser for “Beste popsolist” og “Beste nykommer”, Gramo-stipend, og 21 uker på den norske albumlista. Stort bedre kan det rett og slett ikke gjøres.

Monica Heldal leverte et debutalbum som fikk anmelderne til å hente fram ord som “klassiker”, “sjangersprengende” og “tidløs”, samtidig som de understreket den ferske plateartistens særpreg og personlige stil i låtene som blandet innslag av folk, country, blues og roots med inspirasjon fra navn som Nick Drake, Emmylou Harris og Rory Gallagher.

I 2016 kommer oppfølgeren til debutalbumet. Også denne gang får Heldal hjelp av Øyvind Blomstrøm, Cato “Salsa” Thomassen, Børge Fjordheim og Øystein Frantzvåg. Og som på førsteplata inneholder albumet en blanding av flere sjangre; elementer av folk, rock, pop, country og prog kommer sammen i en høyere enhet, med Monicas personlighet og særpreg som x-faktoren som binder det hele sammen. Hun føler selv at det nye albumet er mer progressivt enn debutskiva.

Albumet utfordrer arrangementene mer enn “Boy From The North” gjorde. Det er mer fokus på band denne gangen, men det er også flere rolige og akustiske låter på plata, sier Monica Heldal om sin etterlengtede oppfølger.

Albumet slippes tidlig i april, og både norske og utenlandske musikkanmeldere må belage seg på å finne frem adjektivordboken for en ny runde med lovord. Konsertpublikumet har også mye å se frem til, fra en artist som har finpusset liveferdighetene ytterligere siden hun trollbandt de fremmøtte på Øyafestivalen i 2013, før hun i det hele tatt hadde albumdebutert.

Starten på Monica Heldals historie var magisk, og fortsettelsen ser ut til å bli like fantastisk.

Dagbladet – TERNINGKAST 5!
«Monica Heldals forundringspakke. Råere og mer eksperimentell på sitt andre album»
http://www.dagbladet.no/2016/04/08/kultur/musikk/anmeldelser/norsk/rock/43766355/
Anmeldt av Øyvind Rønning

Bergens Tidende – TERNINGKAST 5!
«Monica viser på sitt andre album at hun kan være på vei mot noe stort»
http://www.bt.no/kultur/musikk/anmeldelser/Med-vinden-i-haret-3573854.html
Anmeldt av Petter Lønningen

Aftenposten – TERNINGKAST 5!
«På Monica Heldals andrealbum pushes sjangergrensene. Resultatet er en helhetlig lytteropplevelse med bred appell»
http://www.aftenposten.no/kultur/anmeldelser/Imponerende-fra-Monica-Heldal—en-av-vare-unge-lovende-8421242.html
Anmeldt av Eivind August Westad Stuen

VG – TERNINGKAST 5!
«Monica Heldal skinner på sin nye plate. Hun viser at det fremdeles finnes håp»
http://www.vg.no/rampelys/musikk/musikkanmeldelser/plateanmeldelse-monica-heldal-the-one-in-the-sun/a/23654858/
Anmeldt av Tor Martin Bøe

Dagsavisen – TERNINGKAST 5!
«Den store musikken. Monica går nye, bredere og tyngre veier med sitt andre album»
http://www.dagsavisen.no/kultur/musikk/den-store-musikken-1.709445
Anmeldt av Geir Rakvaag

Earlier Event: September 10
Monica Heldal - ASKIM KULTURHUS
Later Event: September 10
Pärs Polare - Lilles 2.etasje