Back to All Events

Vegetarfestival på Fredriksten festning 2016

Viva Mexico kommer til Vegetarfestivalen

Vi har nettopp fått bekreftet at Viva Mexico kommer til Vegetarfestivalen.

[viva-mexico]

De har nye kreative ideer til vegetarmat hentet fra Mexico. Så her kan du glede deg.

Festivalområdet

Vi gleder oss ikke kun til Vegetarfestivalen. Vi gleder oss også til å vise deg det vi mener er Norges vakreste by. Vegetarfestivalen er på Fredriksten festning i Halden. Og vi er svært stolte av festningen og byen vår. Du kan få en sniktitt på den ved å se på filmen nedenfor. Den viser frem litt av det du kan forvente deg når du kommer til Vegetarfestivalen 15. august.

Share this video

Vi har ikke noe kart over festivalområdet enda, men det skal vi lage. Vi har laget skilt som skal vise deg enkelt hvor festivalområdet på Fredriksten festning er. Det bør i utgangspunktet ikke bli så vanskelig å finne, ettersom festivalområdet ligger i indre festning.

Vi skal gjøre vårt beste på å beskrive hvor alle utstillerne står, og hvor kursene skal være. Og alt skal bli ferdig i god tid til festivalen.

Et tilbakeblikk på Vegetarfestivalen 2014

Vi har gledet oss til dette lenge, og nå har vi endelig lansert vår nye hjemmeside. Det er mye som skal på plass før neste vegetarfestival, som er på Fredriksten festning (i Halden) 15. august, og ny hjemmeside er bare en liten del av alt det vi har planlagt fremover.

Vi startet Vegetarfestivalen i 2013, og alt skjer fortsatt på dugnad. Det har vært helt gratisfor alle utstillere, både i 2013 og i 2014, og det har vært gratis inngang for alle. Det blir ingen forandringer på dette. Vi arrangerer festivalen fordi vi mener at dette er et svært viktig arrangement og en arena vi trenger i samfunnet.

[Sebastian Engh Vegetarfestivalen]

Sebastian Engh var en av mange som stilte opp på dugnaden, og gjorde en fantastisk jobb.

Det er viktig for oss at vi får tilbakemeldinger, slik at vi kan gjøre Vegetarfestivalen til en så bra festival som mulig. Vi ønsker oss flere utstillere, med spennende mat. Vi ønsker oss flere kurs og foredrag, slik at vi alle kan lære mer. Ta gjerne kontakt med oss dersom du har noen forslag til hvordan vi kan bli bedre, evt. skriv det i kommentarfeltet nedenfor.

Det som gikk feil i 2014

Vi er godt fornøyde med Vegetarfestivalen i fjor, men vi må innrømme at det var en liten nedtur at flere utstillere trakk seg rett før festivalen. Det var fortsatt mange utstillere som kom til festivalen, og mye god mat, men det ble ikke akkurat som vi hadde håpet på da vi fikk beskjed fra flere utstillere at de ikke kom – kun noen dager før festivalen. Vi ble nødt til å omorganisere mye, og ting ble annerledes enn først planlagt.

I år skal vi gjøre det litt annerledes. Vi skal ha bedre kommunikasjon med utstillerne på forhånd, og vi skal ha et depositum fra utstillerne, et beløp som de får tilbake når de kommer på festivalen. Det blir mao. fortsatt gratis, men dette vil forhåpentligvis være med på å gjøre at vi har mer kontroll, og at alle får en bedre opplevelse.

Det som gikk bedre

Vegetarfestivalen er svært viktig for oss, og vi ønsker at alle som kommer skal få en utrolig bra opplevelse. Det første året vi arrangerte festivalen så var vi svært usikre på hva vi gjorde. Vi visste lite om hvor mange mennesker som kom til å komme, og vi hadde liten erfaring med å organisere et større arrangement.

Organiseringen gikk mye bedre i fjor. Selv om det var flere utstillere som ikke kom, og vi var nødt til å omorganisere noe, og en del av det vi hadde planlagt ble annerledes, så var vi både roligere og ting gikk litt mer av seg selv enn det gjorde i 2013. Det var flere frivillige og et utrolig bra team som hjalp hverandre i alle situasjoner.

Vi har fortsatt mye å lære, men tilbakemeldingene og at flere og flere ønsker å bidra, hjelper oss til å bli bedre. En av de største endringene i 2014 var kursrommet. Vi valgte å flytte det fra Kanongarasjen og inn i lokalene til Den Gamle Kommandant. Det virket som et mye bedre lokale, og det var også tilbakemeldingene vi fikk.

Det første året var parkeringen en utfordring for oss. Det var de samme som hadde ansvaret for utstillerne, kursene og organiseringen av festivalen som også var på parkeringen. Det ble mye til og fra, som gjorde at det første året ble unødvendig mye løping fram og tilbake. I 2014 ble det annerledes. Vi var så heldige at Fjord Line sponset Håndballklubben Halden til å være på parkeringen for oss.

Din tilbakemelding

Vegetarfestivalen skal bli bedre for hvert eneste år, men for at vi skal klare det, så trenger vi din hjelp. Vi håper du skriver en kommentar nedenfor og forteller oss om utstillere du ønsker, kurs og foredrag du mener vi bør ha med, og alt vi trenger å vite for at festivalen skal bli bedre i år og årene fremover.