Back to All Events

Stor kor- og korpskonsert - Sarpsborg torg


Det masseinkluderende og spesialkomponerte verket skulle opprinnelig fremføres på torget i festuka. Nå flyttes prosjektet til siste lørdag i august.

Jubileumskantaten var planlagt framført på Sarpsborg torg den 5 juni. Både planleggingen og innøvingen er noe forsinket. I tillegg er festuka tettpakket med andre arrangementer. Ved å flytte kantaten til etter sommerferien, vil også arrangementet få mer oppmerksomhet. Fremføringen flyttes til lørdag 27 august.- Vi har konkludert med at det er hensiktsmessig å flytte kantatefremførelsen. Det er veldig mange involverte, et gedigent prosjekt og vi ønsker at dette skal bli spektakulært og noe Sarpsborg aldri har sett maken til, sier prosjektleder Øyvind Frydenlund og Erik Martinsen i Sarpsborg Musikkråd samstemt.

 Samme dag arrangerer NAF Bilens dag, og det er en større konsert på Sarpsborg Scene. Kantaten fremføres på torget på ettermiddagen denne lørdagen, og vil ikke kollidere med de andre arrangementene.

Prosjektet er omfattende på mange måter, og finansieres blant annet gjennom støtte fra byselskapet iSarpsborg, Norsk Kulturråd og Østfold fylkeskommune. Jubileumssjef Svein A. Halvorsen har lenge ivret for prosjektet, og er veldig glad for at prosjektet gjennomføres med hundrevis av unge og voksne amatører på en god lørdag i sentrum.

- Musikkrådet har nå også engasjert Ann Christin Elverum, som har lang fartstid på utenlandske og norske scener -  i som allerede bidrar kraftig i støtteapparatet rundt prosjektet og i ledelsen av det hele. For oss som jobber med byjubileet er det helt uproblematisk at gjennomføringen skjer etter ferien. Det viktigste er at kvaliteten blir god, og at både de veldig mange utøverne og publikum vil sitte igjen med et 1000-årsminne for livet, sier han.

Jubileumskantaten er et stort løft for lokale kor og korps i Sarpsborg. Jubileumskantaten Go! Sarpsborg er skrevet av Sarpsborg-fødte Trond Lindheim. Dette blir trolig det største kulturelle arrangementet Sarpsborg har arranger målt i antall deltakere på samme scene.