Back to All Events

Tusenårsfesten - Olsok - Borgarsyssel/St. Marie plass/Hafslundparken


Olsok er dagen da Olav Den Hellige eleveres til helgen, og denne dagen var den viktigste norske kirkefesten gjennom middelalderen. 29.juli er valgt til den offisielle jubileumsmarkeringen og H.M. Kongen vil delta på deler av dagen.

Klikk her for å gå til dette arrangementet på Facebook

Avduking «Genesis»
Jubileumsskulpturen «Genesis» , av den anerkjente kunstneren Finn Eirik Modahl, skal avdukes denne dagen med en seremoni på en nyrenovert St. Marie plass i Østre bydel. 

Åpning av Olav Hall og avduking av Olavssøylen
Borgarsyssel Museums nye formidlingsbygg «Olavs Hall» åpnes. Her avdukes også kopien av Olavssøylen som i dag står i Fødselskirken i Bethlehem. I formidlingsbygget åpnes også en middelalderutstilling i anledning jubileet. Dette er alle attraksjoner som forsterker Sarpsborg som pilegrimsby. 

Jubileumsgudstjeneste
Olsok feires videre med en storslått Jubileumsgudstjeneste i St. Nikolas kirkeruinpå museet. Deltakende i gudstjenesten er biskop Atle Sommerfeldt, sokneprest Mitri Raheb og biskop Munib A. Younan fra Bethlehem. Musikere fra NUSO og sang fra Tusenårskoret – et kor satt sammen av barn, unge og voksne fra hele Sarpsborg.

Festforestilling
Kvelden avsluttes i naturskjønne omgivelser i Hafslundparken hvor Norsk Ungdomssymfoniorkester og korister fra hele Østfold holder utendørskonsert og fremfører verket «Carmina Burana» av Carl Orff. Dirigent: Lars Thomas Holm. Kveldens konferansier: Haddy N’jie.

Vi ønsker publikum velkommen til en høytidelig og storslått markering 29.juli!