Back to All Events

Olavsdagene: Håkon Gullvåg - Hafslund hovedgård, Sarpsborg kirke, Soli BrugOlavsdagene: Maleren Håkon Gullvåg presenteres på tre arenaer i Sarpsborg.

Pararaser over keiserlige og kongelige betydeligheter på Hafslund Hovedgård, bibelske motiver i Sarpsborg kirke og portretter, barndomsmotiver, den litterære og den historiske Gullvåg på Soli Brug.

Gullvåg er fra Trondheim som fylte 1000 år i 1997. Olav Haraldsson som grunnla Sarpsborg ble erklært som helgen og hans mumifiserte lik ble oppbevart i St. Olavs skrin i Nidarosdomen, et viktig pilegrimsmål. Det ble arrangert pilegrimsferd fra Sarpsborg til Trondheim i 2015. I 2016 blir det pilegrimsferd tilbake fra Trondheim til Sarpsborg med ankomst på Soli Brug i forbindelse med åpningen av denne utstillingen, 27. juli. 

Gullvåg har i løpet av sin karriere laget flere arbeider med kirkelige motiver bl.a. “Den Bibelske Syklus”. Deler av denne ble presentert under 1000-års-feiringen for Olav den Helliges dåp i Rouen i Frankrike.

Utstillingen åpner på Soli Brug onsdag 27. juli kl 14. Deretter i Sarpsborg kirke kl 16.30 og på Hafslund Hovedgård kl 18.00.

Utstillingen er en del av Olavsdagenes jubileumsprogram. Det skjer også mye annet under Olavsdagene 27. - 28. juli. Klikk her for hele programmet.