Back to All Events

Mytene om Olav den hellige - Borgarsyssel museum


Kunnskapens Borg: Jakten på Olav den hellige, mytene om kongen og faktaene om hans påståtte leggbein. Foredrag.

Vi har gleden av å ønske velkommen til  forfatter Øystein Morten og professor emeritus i anatomi Per Holck. Øystein Morten er religionshistoriker, og har forsket på mytene rundt Olav den hellige, og også skrevet en bok om kongen. I Mortens bok fokuseres det på en særlig relikvie, nemlig det som angis for å være Olav den Helliges leggben. Holck har gjort de anatomiske undersøkelsene av dette leggbeinet og vil fortelle om dette.

Kunnskapens Borg
Borgarsyssel Museum ønsker å bidra til historieformidlingen under Sarpsborgs tusenårsjubileum, og å gjøre sarpingene stolte av byen sin i et historisk perspektiv. I løpet av 2016 vil museet bruke mye tid og ressurser på å øke bevisstheten om Borg i den tidligste perioden av byens historie. Først og fremst skjer dette i museets nye utstilling i Olavs hall, som åpner 29. juli, men Borgarsyssel har også satt sammen en foredragsrekke som er kalt Kunnskapens Borg. Det er i hovedsak foredragsholdere som er kapasiteter på formidling av middelalderhistorie og arkeologi som er invitert til å delta i foredragsrekken Kunnskapens Borg.