Back to All Events

Mørland

Mørlands debut-singel og vinnerlåt i fjorårets Melodi Grand Prix «A Monster Like Me» har blitt fast inventar på spillelister både i inn- og utland. Låten har solgt til platina i Norge og passert seks millioner streams. Nå er Mørland klar med sitt debutalbum «Make a Sail» som slippes 27 mai 2016, og skal feire fullengderen med konsert på Parkteatret fredag 3. juni.

Albumet bærer mye av melankolien mange kjenner fra «A Monster Like Me», men Mørland viser også andre sider som låtskriver med oppløftende og energiske partier som gir assosiasjoner til a-ha, og hans selverklærte britiske inspirasjonskilder Lennon/McCartney, ELO, The Shins m.fl. Med sin særegne stemme formidler han dypt personlige tekster gjennom skamløst fengende popmelodier. Live har Mørland en besetning på fem, som lover å ta låtene til nye høyder på scenen.

Mørland er artist, låtskriver og produsent Kjetil Mørland fra Grimstad, som har bodd i England det meste av sitt voksne liv. Dette har hatt stor innflytelse på ham som artist og låtskriver og musikken er tydelig inspirert av britisk populærmusikk. Kjetils styrke ligger i hans renskårne og fengende melodier og nære personlige tekster, som han formidler med sin særegne stemme.

Med sitt britiske band Absent Elk ga Kjetil ut albumet «Caught In the Headlights», der Toby Smith (Jamiroquai) stod for produksjonen. Singlene «Sun & Water» og «Emily» fikk begge spilletid på riksdekkende britisk radio. Med bandet turnerte Kjetil Storbritania og var oppvarming for etablerte artister som The Script, Keane og Girls Aloud.

Kjetil flyttet nylig til Oslo for å etablere seg som soloartist. Våren 2015 vant han Melodi Grand Prix med sin låt «A Monster Like Me» sammen med Debrah Scarlett. Videre fra semi-finalen resulterte det i en respektabel 8. plass i Eurovision-finalen 2015.

facebook.com/morlandmusic

Thea Stapnes er en begavet artist, en uoppdaget live-diamant som vet å gi av seg selv på scenen. Både alene og sammen med sitt eminente band leverer hun storslått og drømmende – men samtidig nær og personlig popmusikk som bærer preg av både gamle låtskriver-tradisjoner og nye impulser. Kall det gjerne alternativ elektronisk pop med et lite hint av folkemusikk.

theastapnes.no
facebook.com/facetheastapnes